NOVE ŠIPTARSKE PRETNJE: Priznajte Kosovo ili uvodimo mere !

Obavezno pročitajte

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zapretio je da će ponovo uvesti takse na uvoz sve robe iz centralne Srbije ako Beograd ne prizna lažnu državu Kosovo.

Lazna drzava Kosovo

Hoti je, posle sastanka sa političkim predstavnicima Albanaca sa juga centralne Srbije, rekao da Priština „ima pravo da Beogradu uzvrati na svaku meru“!?

- Advertisement -

– Prve nedelje kada smo formirali vladu, ukinuli smo mere reciprociteta i odluku o taksama, što je otvorilo put procesu dijaloga sa Srbijom. Za nekoliko meseci, kad ovaj proces bude završen, ako se sve ne završi uzajamnim priznavanjem, mi ćemo primeniti sve mere reciprociteta, bez izuzetka – naglasio je Hoti.

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, poručio je da Srbiju niko neće moći da ponižava.

– Sa nama niko ne razgovara jezikom ucena i vara se svako ko misli da takvim stavom može doprineti rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Mi smo spremni da razgovaramo o normalizaciji odnosa, ali Priština mora da shvati da je Srbija međunarodno priznata država, članica međunarodnih institucija i da Beogradu nikakvo priznanje od strane Prištine nije potrebno. Uslovljavanja Prištine direktno potkopavaju svaku mogućnost dijaloga. Nikada nećemo dozvoliti da Srbiju neko ponižava, niti ćemo biti meta bilo čijih dnevnopolitičkih prepucavanja i političkih igara – istakao je Petković.

U međuvremenu je i Vjosa Osmani, vršilac dužnosti predsednika privremenih institucija u Prištini, zatražila od EU da utiče na Beograd u sprovođenju sporazuma potpisanih u Briselu!?

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih – haos u Zvečanu

Srbi u Zvečanu koji se nalaze su napadnuti, a ima povređenih. Naš reporter javlja da lete šok bombe na...

Još priča na sličnu temu