32.4 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

ZVANIČNO: Vraća se Bundesliga!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bundesliga će se nastaviti 15. maja, pošto bi kancelarka Angela Merkel u sredu trebala dati „zeleno svetlo“, prenosi Rojters.

Kako se navodi, ta odluka uslediće kao deo paketa ublažavanja restriktivnih mera u zaštiti od koronavirusa.

- Advertisement -

Najnovija vest iz Nemačke glasi da će kancelarka Angela Merkel sutra i zvanično potvrditi da su tamošnji fudbalski prvoligaši i drugoligaši dobili dozvolu da nastave takmičenjima od 10. maja. Ovu ekskluzivnu informaciju je danas objavila agencija Rojters pozivajući se na svoje izvore koji su prethodnih dana prisustvovali razgovorima državnih i fudbalskih zvaničnika u Nemačkoj.

Prvobitni plan je bio da se Bundesliga nastavi već sledećeg vikenda, odnodno 9. maja, ali država ipak nije dala zeleno svetlo i tražila je da se odluka prolongira dok se ne utanače sve mere vezane za bezbednost i higijenu. Fudbalski poslanici su za kratko vreme napravili detaljan plan i ispunili sve zahteve koji su pred njih postavljeni.

Angela Merkel je zadovoljna onim što je obećano i najavljeno pa će sutra u zvaničnom obraćanju potvrditi nastavak sezone od 15. maja. Naravno, utakmice će se igrati bez publike, a plan je da se sezona u Bundesligi, Cvajti i kupu Nemačke završi do 30. juna kako bi klubovi imali neko vreme za odmor i letnje pripreme pred početak sledeće sezone.

- Advertisement -

Još se ne zna kojim utakmicama će sezona biti nastavljena. Da li će to biti odgođene utakmice u trenutku prekida sezone ili će se nastaviti sa utakmicama 34. kola koje je planirano za vikend u kojem pada 15.maj posle kojeg bi se krenulo sa ranije odgođenim kolima?

Kako god, ovo su dobre vesti za sve ljubitelje fudbala širom sveta jer je Bundesliga najjače takmičenje za koje se sa sigurnošću može tvrditi da će biti nastavljeno posle pandemije korona virusa. Nije tajna da su mnoge lige širom Evrope čekale Nemce da prvi povuku potez i da naprave plan za nastavak sezone, pa da i one krenu za njima po sličnom receptu. Već se zna da će krajem maja sigurno biti nastavljene sezone u Portugaliji, Danskoj, Poljskoj, a vrlo verovatno i u Austriji i Švajcarskoj. Čekaju se odluke u Španiji, Italiji, Engleskoj, a sezone su i zvanično prekinute u Francuskoj, Holandiji i Belgiji.
- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti