28.4 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022

ZVANIČNO JE, BIĆE BELOG ZA SVE U SRBIJI: Šećer od sada 89,99 dinara za kilogram

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vlada Srbije ograničila je cenu šećera u trgovinama na 89,99 dinara, što važi za sva pakovanja.Uredbom se propisuje da trgovci na veliko kristal šećer moraju distribuirati u trgovinu na malo u roku od 15 dana.  „Uredba se donosi u cilju zaštite tržišta, a zbog naglog skoka cena kristal šećera u većim pakovanjima, imajući u vidu da je ograničena samo cena pakovanja od jednog kilograma.

Zbog velike razlike u ceni povećana je tražnja za pakovanjima od jednog kilograma i često ga nema u maloprodajnim objektima. Uredbom se propisuje da trgovci na veliko kristal šećer moraju distribuirati u trgovinu na malo u roku od 15 dana„, navodi se u saopštenju Vlade.

- Advertisement -

Vlada Srbije usvojila je, navodi se, i odluku o privremenoj zabrani izvoza drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.“Zbog povećanog izvoza u prethodnim godinama i povećane tražnje za ovom vrstom ogreva na svetskom tržištu, nestašica ovih sortimenata najviše se odrazila na proizvođače peleta i ogrevnog drveta. Privremena zabrana izvoza ograničena je na 60 dana„, navodi Vlada. Članovi vlade doneli su odluku kojom se privremeno smanjenje akciza na olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja produžava do 30. juna ove godine. 

Ova odluka doneta je u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana i privredne stabilnosti, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu i njenu tendencijuu daljeg rasta koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji„, navodi se u saopštenju Vlade.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti