ZVANIČNO: Ako se nastavi sportska sezona, nastaviće se bez publike!

Obavezno pročitajte

Srpski ministar sporta Vanja Udovičić kaže da, nakon razgovora sa stručnjacima, ne očekuje publiku na sportskim događajima bar do kraja sezone, odnosno do septembra.

Udovičić je u razgovoru za agenciju Tanjug rekao da su ljudi iz ministarstva i on lično u svakodnevnom kontaktu sa sportistima i da čine sve da im olakšaju izolaciju i treninge u kućnim uslovima.

- Advertisement -

„Slušajući savete eksperata, domaćih i SZO, stav je da se do kraja godine sportska takmičenja nastave bez prisustva publike, okolnosti se menjaju iz dana u dan, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će to biti do kraja goldine, ali sam siguran da će bar do septembra, odnosno da će kraj sezone 19/20 biti bez publike“, ističe Udovičić.

Onotkriva da je dogovor sa granskim savezima da svako pošalje plan igre od 1. juna, kako svaka organizacija vidi završetak prvenstava i da svi zajedno budu spremni za dan nakon završetka ove pošasti.

„Najveći problem su nam regulative međunarodnih organizacija, svaka se opredeljuje za svoju, već imamo primere različitog postupanja i pokušavamo da nađemo rešenje. Dobra stvar je da prvi put neke stvari možemo da predvidimo ili vidimo iskustva drugih zemalja koej su ranije zahvaćene pandemijom“

On je apelovao na sportiste, klubove, organizacije, da ne žure jer je zdravlje svih nas najbitnije, bez obzira koliko svi jedva čekaju povratak na teren.

„Bitno je da sačekamo eksperete, najbezbedniji trenutak, da ne srljamo. Biće vremena za sve i da se ponovo na velikim takmičenjima čuje „Bože pravde“.

SourceRTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu