ŽUJOVIĆ PORUČIO VUČIĆU: Ne otimaj pare od tata Anđelka!

0
266

Krajem januara, najkasnije početkom februara zdravstvenim radnicima isplatićemo 10.000 dinara jednokratne pomoći, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tim povodom oglasio se pulmolog Dejan Žujović koji je predsedniku poručio da te pare ne treba da otima od svog tate Anđelka i ostalih penzionera.

Ostavi Anđelku pare, možda hoće da povede gospošu u Vrnjačku Banju ili Soko Banju. Neka njima, neka idu lepo da se provedu, ipak su oni naša budućnost. Nemoj lekarima ništa da daješ, to je prevrtljiva sorta – ja bih im oduzeo po 10.000 od plate, a ne dava jednokratnu pomoć i povišice“ u svom maniru, uz ironiju objašnjava Žujović.

Na pitanje šta će on uraditi sa povišicom od osam posto i najavljenom jednokratnom pomoći od 10.000 dinara – Žujović ke odgovorio da će mu možda zatrebati da plati advokata zbog tužbi Predraga Kona.

„Onaj simpatični dekica se ne smiruje, eno ga po televizijama. Ja bih ipak da štedim, možda mu se konačno vrate čast i ugled, pa da stavrno dobije razlog da me tuži. Čim izađe iz svojih zelenih helanki Robina Huda“, kaže Žujović.

Ipak, karajnje ozbiljno bez ironije i šale – Žujović poručuje da Vučić povišicama i novcem ne može da kupi lekare.

„Ove dve godine su nam toliko upropašćene da bi morao mnogo više da se pruži, da bismo mi to pogledali blagonaklonije. Ovo je bedno – pritom ne tumačim sumu, nego način na koji se ona dodeljuje. Po kom ustavnom pravu jedan gospodin koji se predstavlja kao predsednik ove države najavljuje jednokratnu pomoć lekarima – je l’ on ministar zdravlja ili finansija?“, pita Žujović.

„Lep novogodišnji poklon“

Predsednik Srbije je objasnio i ko sve može da očekuje pomoć od 10.000 dinara – nije reč samo o lekarima.

„To smo dogovorili, Ana (Brnabić), Siniša (Mali), ja i (Zlatibor) Lončar“, rekao je Vučić, dodajući da je to dodatna pomoć za 120.000 ljudi, posebno za medicinske sestre.

„To je lep novogodišnji poklon“ , rekao je on na TV Prva.

Ostavite komentar