ŽUJOVIĆ: Maske ne moraju da se nose! 6 meseci laži o koroni!

Obavezno pročitajte

Šest meseci živimo sa koronom, uz brojne nepoznanice, protivurečnosti – od najstrožih mera do ishitrenih popuštanja. Sa doktorom Dejanom Žujovićem porazgovarali smo i prisetili se svih najbitnijih momenata, grešaka i laži tokom pola godine života u pandemiji.

“Na samom startu neozbiljno posmatranje stvari koje dolaze. Mi ćemo to uz pomoć rakije, ha, ha. Najsmešniji virus sa Fejsbuka, idemo u Milano. Onda ide šok”, tako doktor Žujović počinje svoje prisećanje.

- Advertisement -

Osvrće se i na nedostatak zaštitne opreme i opasnost kojoj su zbog toga bili izloženi on i njegove kolege.

“To je onaj početak kada doktor Kon izlazi i kaže: Mi imamo sve što nam je potrebno. Nacijo, budi mirna. U tom trenutku on zna u svojoj maloj glavi da laže i da izlaže svoje kolege smrtnoj opasnosti, ali eto iz nekih viših političkih ciljeva to saopštava tako. Bezobrazna laž”, oštar je Žujović.

Kao najveću grešku tokom proteklih pola godine i borbe protiv korone on izdvaja politizaciju kriznog štaba.

“Njihovo bespogovorno slušanje potreba vladajuće elite. Nikada nisu nastupili kao stručno telo i suprotstavili se političkoj eliti u cilju poboljšanja stanja, nego su jednostavno radili sve što im je politika nalagala”, objašnjava Žujović svoju zamerku.

Priseća se i nabavke respiratora koju opisuje kao “najnetransparentniju nabavaku medicinske opreme u istoriji nabavke svih medicinskih oprema”.

Žujović: U ćuprijskoj bolnici pokušaj ubistva medicinara

“I sada imamo situaciju da mnogi respiratori ne mogu da se priključe, jer su priključci drugačiji, tip pruključaka je drugačiji za struju i kiseonik – kineski, naravno.  Ko će sada o tome da brine, bitno je da ih ima”, ironičan je Žujović dok se priseća i da je nakon što je on ukazao na nedostatak respiratora iz samog vrha države stigla tvrdnja da ih imamo.

“Ne znam zašto su ih onda nabavljali kada smo sve to imali i zašto su me napadali kada sam ukazao na problem?”, pita se Žujović.

Kao svetlu tačku tokom šest meseci korone naš sagovornik izdvaja svoje kolege – doktore i medicinske sestre.

“Borili su se uprkos svim uslovima u kojima su radili. Superheroji”, ponosan je Žujović.

On se osvrnuo i na najnovije vesti o kineskoj vakcini u Srbiji i najavu da bi i kod nas mogla da počnu testiranja.

“Sve vreme se priča o vakcni iz prijateljske zemlje, da bi se juče saznalo o čemu se tu radi. Radi se o kineskoj vakcini koja nije ni prošla sve faze istraživanja, nego je planirano da ta najvažnija treća faza budemo mi i stanovništvo Pakistana. To je nonsens nad nonsensima, to je nešto zbog čega bi vlada pala u svakoj normalnoj zemlji, osim ovde ili predsednik koji je nešto tako najavljivao, a nema ustavna ovlašćenja. Ali, pošto on najavljuje i kupivinu autobusa, zašto ne bi najavio i kupovinu vakcine”, konstatuje Žujović.

Naš sagovornik se pribojava početka nove školske godine.

“Došli smo do drugog pika prvog talasa i taman je počelo da se nešto ponovo sređuje i oni su naravno počeli da šalju decu u školu, tako da mi krajem ovog meseca možemo da očekujemo treći pik prvog talasa. Veselo, dragi Srbi, vozite dalje”, upozorava Žujović.

Dr Dejan Žujović
Foto: Video/Nova.rs

Kako bismo što bolje izgurali narednih šest meseci sa koronom, Žujović ima samo jednu preporuku – islandski model.

“Samo fizička distanca, ništa drugo, samo dva metra razmaka to je cela tajna. Maske možeš da nosiš, ali ne moraš. Poruka narodu je da napravi državu kao što je Island i da je brani”, zaključio je Žujović.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu