ZORANA MIHAJLOVIĆ SE PRAVI NAIVNA: Utvrditi uzrok požara u Kolubari, javna preduzeća se ponašaju kao država u državi!

Obavezno pročitajte

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će nadležni organi ispitati uzrok požara na bageru odlagaču u Rudarskom basenu „Кolubara“ na kopu „Tamnava-Zapadno polje“, ali da su ozbiljni problemi u planiranju i rukovođenju u EPS-u doveli do problema.

Kako je istakla, nastala je havarija na najbitnijem odlagaču u Кolubari, a popravka će trajati godinu dana.

„Naravno da radimo na tome da se problem reši, ali do ovoga nije smelo da dođe. Postoji odgovornost onih koji upravljaju EPS-om, jer sve ovo mnogo košta. Ovaj odlagač košta 18,8 miliona evra i sreća je da niko nije povređen“, rekla je ona odgovarajući na pitanje novinara prilikom posete distributivno-dispečerskom centru EDS-a u Beogradu.

- Advertisement -

Mihajlović je izjavila da se preduzeća u elektroenergetskom sektoru ponašaju kao država u državi.

„Praktično svakog dana imamo probleme i svakog dana smo u Vladi i rešavamo stvari, ali ovo je sve rezultat nerada i nečinjenja, jer se godinama nije adekvatno planiralo, održavalo, investiralo, nije se dobro rukovodilo. Ono što vidimo jeste javašluk kojim se pokušava pokazati da je država nemoćna. Država nije nemoćna, što smo i pokazali 11. decembra kada smo sprečili još veće probleme, ali ono što država radi košta. Nabavka mazuta, uvoz električne energije, koordinacija, sve to košta“, kazala je ministarka.

Ona je rekla da je neophodno da se iz temelja promeni način na koji funkcionišu javna preduzeća u elektroenergetskom sektoru.

„U narednim danima ćemo izaći pred Vladu, država i struka, jer u EPS-u nije samo grupa neodgovornih ljudi, tamo ima fenomenalnih inženjera, odličnih rudara i sa njima radimo i pravimo plan, jer se ovi problemi ne rešavaju za mesec dana, već je potrebno vreme“, istakla je ona.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu