27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

ZORANA MIHAJLOVIĆ SAOPŠTILA TUŽNE VESTI! Uključila se uživo u program

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zorana Mihajlović,kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlović je rekla da je na deonici buduće brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, koje je jedno od najzahtevnijih gradiliđta u jugoistočnoj Evropi, pre neki dan probijen tunel Čortanovci.

Jedan radnik „Infrastrukture Železnica“ preminuo je u Nišu od posledica korona virusa, kaže potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović
- Advertisement -

Mihajović kaže da je na deset najvećih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji trenutno angažovano 2.500 radnika i da je preporuka Ministarstva da sva gradilišta koja mogu da funkcionišu u vreme epidemije, poštujući sve bezbednosne mere, treba da rade.

Ona je u uključenju u jutarnji program TV Prva podsetila da se, između ostalog, radi na Moravskom koridoru, izgradnji obilaznice oko Beograda, kao i na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlović je rekla da je na deonici buduće brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, koje je jedno od najzahtevnijih gradiliđta u jugoistočnoj Evropi, pre neki dan probijen tunel Čortanovci.

- Advertisement -

Aktivno je deset najvećih infrastrukturnih projekata, neka funkcionišu sa smanjenim kapacitetom i nažalost imamo i situaciju da je jedan radnik ‘Infrastrukture Železnica’ preminuo u Nišu od posledica korona virusa. Ono što je važno jeste da moramo da učinimo sve da život ne stane, verujem da ćemo završiti sa što manje žrtava i problema ako smo jedinstveni i solidarni, rekla je.

Mihajlovićeva je dodala i da u vreme epidemije koja je pogodila ceo svet nije problem broj radnika na gradiliđtima, već kako doći do opreme i materijala da bi se radovi izvodili.

„Štete su velike, kao u celom svetu, ali država radi najbolje što može. Pripremamo veliki plan oporavka, kako privatnog, tako i državnog sektora. Važno je da nastavimo da se borimo i da se vratimo na onu zelenu granu privrede na kojoj smo bili pre ove epidemije, zaključila je Mihajlović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti