Zorana Mihajlović najavila izlazak na izbore

Obavezno pročitajte

Bivša ministarka i potrepredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović rekla je u emisiji Iza vesti na N1 da će organizacija koju osniva izaći na vanredne parlamentarne izbore, ukoliko oni budu održani na proleće.

Govoreći o političkoj organizaciji, čije formiranje je ranije najavila, Mihajlović je rekla da još nije odlučeno da li će u pitanju biti politička partija ili pokret, ali da će biti promovisana najkasnije do kraja godine.

- Advertisement -

Upitana o mogućem učešću na izborima, ona je kazala da ukoliko vanredni parlamentarni izbori budu održani na proleće, učestvovaće na njima.

„Ako budu na jesen to je previše rano. Nigde ne treba leteti. Morate se dobro organizovati, to traži vreme. To ne možete da uradite za par meseci“, objasnila je Mihajlović.

Mihajlović, koja je nedavno tražila da posle 13 godina bude izbrisana iz članstva SNS, rekla je da osniva organizaciju koja će biti na levom centru, a koja će moći da utiče na kreiranje politike u Srbiji.

Ona je istakla dve najvažnije stvari koje će joj biti u fokusu  – put Srbije u Evropsku uniju i bavljenje stvarima koje interesuju građane.

„Moje mišljenje je da Srbija mora da ide ka Evropi. Srbiji je mesto u Evropi i na zapadu i to je prva stvar koja je jako važna. Druga stvar koja je jako važna je fokus na ono što građane zanima. Imate stvari koje su građanima važne, a političare ne zanimaju“, kazala je Mihajlović i precizirala da su to obrazovanje, socijalna politika, zelena tranzicija, nove tehnologije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Mirno na severu Kosmeta, protesti Srba nastavljeni

PRIŠTINA – Na Kosovu i Metohiji noć je protekla mirno, a ispred opštinskih zgrada u Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu...

Još priča na sličnu temu