ZORANA MIHAJLOVIĆ: „Bila sam sklonjena, nisam htela u takvu Vladu“

Obavezno pročitajte

Bivša ministarka i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je u intervjuu za portal nova.rs da Srpska napredna stranka nije više ista organizacija u koju se ona učlanila pre 13 godina. Dodala je da joj se ne dopada preobražaj koji je doživela partija u koju se učlanila 2010. godine, jer je, kako kaže, sve više radikalnih poteza.

Mihajlović je u utorak rukovodstvu Srpske napredne stranke uputila zahtev da je izbrišu iz članstva.

- Advertisement -

Ona je u intervjuu za nova.rs demantovala navode bivših stranačkih kolega da je naprednjake napustila jer više nije na ministarskoj funkciji. Kaže da je u stranku ušla 2010. godine, pre dolaska SNS na vlast, jer je želela da menja neke stvari.

“Ja nisam ušla u tu stranku zato što mi je trebala diploma, jer sam ja i te kako imala svoju diplomu, stečenu na Univerzitetu u Beogradu, niti mi je trebao doktorat. Ja sam već bila doktor nauka. Niti mi je bio potreban stan, jer sam već tada živela ovde gde i dan danas živim. Nije mi bila potrebna bilo kakva privilegija koja se neretko očekuju, a koje neki političari i imaju. Zaista sam postala deo te stranke sa verom da mogu da menjam neke stvari. Vremena su se promenila, ja sam se promenila, stranka se promenila i to je sada jedna nova SNS”, kazala je Mihajlović.

Objašnjava da je u periodu od 2008. do 2012. godine SNS bio proevropska stranka, a da je danas proevropski put zaustavljen, dok je sve više radikalnih poteza.

„Svi smo tada želeli da država bude deo Evropske unije, bilo je mnogo energije i ljubavi ka tom nekom putu. Vi danas možete da vidite da je bukvalno taj put gotovo zaustavljen. Čini mi se da ima mnogo više radikalnih poteza, a ne proevropskih. Ja sam svedokinja preobraženja SNS i to se meni ne dopada. To je glavni razlog zašto sam se odlučila na ovaj korak, jer to više nije ona stranka o kojoj sam maštala i sanjala na početku, kad sam postala njen deo”, rekla je Mihajlović.

Dodaje da će to morati da menjaju u samoj stranci, a da ona gleda sebe i „šta mogu da učinim za svoju zemlju na neki kvalitetniji i drugi način”.

Upitana zašto onda nije stranku napustila ranije, dugogodišnja ministarka kaže da nije želela da odluku donosi odmah kada je odlučila da više ne bude u Vladi.

“Najpre, ja nisam želela da donosim odluku odmah kad sam odlučila da više ne budem deo Vlade Srbije. Nisam želela istog trenutka da izlazim iz stranke upravo zbog raznoraznih komentara i napada. Sačekala sam određeno vreme. Mirne glave sam napisala odluku o ostavci za 13 godina koliko sam provela u toj stranci”, rekla je Mihajlović.

Ističe da se stranka kroz godine menjala, a da je ona radila i trpela napade od ljudi iz SNS.

“Nisam trpela napade od opozicije. Bila sam na naslovnim stranama novina, nazivali su me ‘fukarom’ i slično. Moje razmišljanje je bilo sledeće: Radiću i dokle god mogu da napravim rezultat, ja ću tu da budem, kad više ne budem mogla, ja ću se odatle skloniti”, kaže nekadašnja ministarka.

Dodaje da poslednjih godina svog mandata nije mogla ništa da uradi u Ministarstvu rudarstva energetike jer je bila izolovana i sklonjena.

“Svaki predlog koji sam dala nije mogao da prođe iz nekih meni neznanih razloga. Ja sam već tada znala da je neću i da ne želim da budem u takvoj Vladi“, rekla je Mihajlović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu