ZORAN MILANOVIĆ: Nema razlike između “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini”

Obavezno pročitajte

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da između pokliča „Za dom spremni“ i „Slava Ukrajini“ nema razlike i da ne želi da taj slogan sluša u Hrvatskoj.

“Mučim se kao Isus da stavimo pokliče poput ‘Za dom spremni’ sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te preodgajati. Ali između ‘Za dom spremni’ i ‘Slava Ukrajini’ nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili hiljade Jevreja, Poljaka… To ne želim da slušam u Hrvatskoj. To što su se neki lideri navukli na to, ne zanima me. Neka izmisle drugačiji pozdrav. Neka maknu i Rusiju i Ukrajinu. Kijev je daleko, Moskva još dalje”, rekao je Milanović.

- Advertisement -

O korišćenju pokliča „Za dom spremni“ u Hrvatskoj rekao je:

“Svoju poentu sam rekao u više navrata. Ne mogu to raditi unedogled. To nam pravi štetu. Komemoracija u Blajburgu – ako to nekima u Hrvatskoj nešto znači, ako je tamo stradao neko drag, nedužan, postoji dosta načina za komemoraciju. To je ponižavajuće za Hrvatsku. Da se nisu provocirali Austrijanci, moglo je i dalje biti u Austriji. To je borba protiv tlačitelja, tirana iz Njegoševe strofe… Za par dana će biti godišnjica bitke na Sutjeski gde je poginulo stotine Dalmatinaca. Meni je to antifašizam.”

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu