22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

BIBLIJA O ZNAČENJU BROJA 666: Ko ne bude žigosan neće moći ni da prodaje, ni da kupuje, ni da se zaposli!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Danas se broj 666 nameće svuda, kao znamenje skorog trijumfa poslednjeg lažnog mesije.

Broj 666 javlja se u Otkrovenju Jovanovom, Apokalipsi, završnoj knjizi Svetog pisma, kao broj antihrista, poslednjeg lažnog mesije u zlu ujedinjenog čovečanstva. Antihrist je kratkotrajni pobednik u sukobu između dva carstva: Carstva Božjeg, koje je stvarno, mada oku nevidljivo, i kome neće biti kraja; i carstva sataninog, koje je iluzorno, ovosvetsko i privremeno. Satani je od samog početka istorije glavni cilj da osnuje carstvo na zemlji. Bog je često sprečavao da se ova njegova namera u potpunosti ostvari (u vreme Potopa i Vavilonske kule itd.), jer se još nije bilo ispunilo vreme za njeno ostvarenje i krajnji sud.

Vladimir Dimitrijević

- Advertisement -

Socijalni izopštenici

Greh je ušao u ovaj svet zbog laži da čovek može sam sobom postati bog. Kako uči Sveto pismo, ova laž će svoj vrhunac i ostvarenje doživeti s dolaskom čoveka poznatog kao antihrist, koji će se proglasiti otelovljenjem Boga.

Eto zašto Sveti Jovan koristi tajanstveni broj 666 u vezi s antihristom:

- Advertisement -

„Ovdje je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zvijeri; jer je broj čovjekov, i broj njezin je šest stotina šezdeset i šest“ (Otk. 13, 18).

Kaže se da je 666 broj čovekov. Gospodnji broj je sedam, 777, što bi predstavljalo Božansku Trojicu. Čovekov broj je 6, i on će uvek biti manji od 7, ma koliko čovek nastojao da se proglasi Bogom. 666 jeste trojstvo broja 6. Antihrist je inkarnacija onoga što čovek može da postigne na zemlji, a što je suprotstavljeno veličanstvenom delu Gospodnjem prikazanom u božanstvenom savršenstvu broja 777. 666 je broj čoveka a ne Boga, koga mi nikada nećemo dostići uprkos svim našim planovima, pretenzijama ili težnjama.

Važno je istaći da je broj 666 znamenje trijumfa bezbožne ekonomije nad svakom ljudskošću. Veliki grčki podvižnik Sveti Pajsije Svetogorac (upokojio se 1994. godine) govorio je:

„A kasnije onaj ko ne bude žigosan brojem 666 neće moći ni da prodaje, ni da kupuje, ni da uzima u zajam, ni da se zaposli. Mislim da ovim sistemom antihrist hoće da potčini sebi ceo svet. Ljudi – bez obzira da li su crveni, crni ili beli – koji se budu nalazili van ovog sistema, neće moći da rade, postaće socijalni izopštenici. Tako će (antihrist) biti nametnut uz pomoć sistema, koji kontroliše sveopštu ekonomiju, i samo će oni koji budu primili pečat – žig s brojem 666 moći da stupaju u trgovinske odnose.“

Nastupiće bezakonje i bezbožništvo

Kada se javi antihrist, zavladaće neograničena mržnja prema svemu što je dobro i ispravno (kao i prema onima koji dobro i ispravno čine). Nastupiće bezakonje, bezbožništvo, nemoral, odstupanja od zakona Božjeg i strašan progon svetitelja. Međutim, hrišćansko predanje kaže da će kratko posle javljanja antihrista istinski Gospod Hristos ponovo doći i doneti sud, vaskrsenje i obnovu čitavog sveta.

Iako je broj 666 iz hrišćanske tradicije poznat kao broj zveri, antihrista, njegovo značenje nije u svim religioznim sistemima isto. Tako je već pomenuti starac Pajsije upozoravao da taj broj u tumačenju izvesnih talmudskih učenjaka znači vlast zlata i novca nad čovečanstvom, i zemaljsko carstvo onih koji veruju u zlato i novac:

„Sada su im potrebne šestice, tri šestice. A zar Sveti jevanđelist Jovan ne govori da je to broj antihrista? Svaki verujući koji ima savesti, shvata šta se događa. A za njih je broj 666 – simbol ekonomije. O tome postoji zapis u Starom zavetu: ’A zlata što dohođaše Solomonu svake godine bješe šest stotina i šezdeset i šest talanata. Osim onoga što donošahu trgovci i oni koji prodavahu mirise; i svi carevi arapski i glavari Hobsbom. zemaljski donošahu Solomonu zlato i srebro’ (Druga knjiga Dnevnika, 9, 13–14).“

Takođe, u okultizmu nju ejdža, broj 666 je broj mističkih moći (o tome je pisala Alisa Bejli, koja je osnovala izdavačku kuću „Lucifera kao prosvetitelja čovečanstva“, Lucis Trust). Magijsko ime Alistera Kroulija, najuticajnijeg svetskog sataniste 20. veka i špijuna britanske obaveštajne službe, bilo je Velika zver 666.

Danas se broj 666 nameće svuda, kao znamenje skorog trijumfa poslednjeg lažnog mesije. Naročito se nameće ljudima kroz razne državne metode identifikacije ličnosti, čemu se savremeni pravoslavni sveti oštro protive.

Prihvatanje brojčanog koda umesto imena po svom delovanju na čovekovu dušu neposredno je suprotno tajni svetog krštenja i s duhovnog gledišta je antikrštenje.

Čovek se u krštenju „rađa odozgo“

Kroz Tajnu krštenja čovek ulazi u Crkvu, a kroz antikrštenje u anticrkvu. Crkva je Telo Hristovo, sabor vernih koji su se obukli krštenjem u Hrista, gde se svaki hrišćanin sjedinjuje s Hristom i drugim članovima Crkve kroz Sveto pričešće. A anticrkva je „Mreža“, zajednica članova-čvorova, koja ima svoje zakone, svoju inicijaciju (antikrštenje) i bogohulnu parodiju crkvenog jedinstva – „vezu svega sa svima“ kroz brojčano antiime („broj imena zveri“) i, recimo, čip (žig zveri na ruci i na čelu). Glava Crkve, Gospod Isus Hristos, kao pastir dobri, zove svoje (slovesne), ovce po imenu (Jn. 10, 3), odnosno obraća se ličnosti svakog čoveka; a glava anticrkve, satana, obraća se svojim obezličenim robovima po broju.

Krštenjem se čovek odriče satane i dela njegovih (to jest ozverenosti) i spaja se (ljubavlju) s Hristom. Drugim rečima, čovek se u krštenju „rađa odozgo“ (Jn. 3, 7), oživljava kao duhovna ličnost. Kao potvrdu toga on dobija sveto ime koje se upisuje u Knjigu života, osim ako on sam kasnije ne izbriše to ime iz nje svojim životom. U antikrštenju čovek se obezličava i postaje antihristov rob. Ovo delovanje antikrštenja potvrđuje atonski starac Pajsije. U svom poznatom članku „Znaci vremena: 666“ on piše: „… ovi se pak odriču svetog pečata Hristovog koji im je bio dat na svetom krštenju: Pečat dara Duha Svetoga, s tim da prime pečat antihrista i govore da imaju u sebi Hrista!“

Što se nedeljnika Pečat tiče (pred čitaocima je upravo njegov 666. broj, a izlazi u 14. godini postojanja ovih novina!), on je, od svog osnivanja, na strani onih koji sa brojem 666 nemaju nikakve veze. Osim kad je numeracija redovnih izdanja u pitanju. Neka ostane tako dok „Pečat“ traje, a želimo mu mnogaja ljeta.

- Advertisement -
SourcePečat
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti