-0.3 C
Belgrade
sreda, 27 januara, 2021

ZLOUPOTREBA DETETA: „Zabraniti spot Vučića“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučićev spot problematičan

Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva od REM-a da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje skandaloznog predizbornog spota Srpske napredne stranke u kome Aleksandar Vučić na šokantan način zloupotrebljava maloletnu devojčicu u političke svrhe, i na taj način svu decu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu njegove medijske žrtve – navodi se u saopštenju SSP.

Vučić,


- Advertisement -

– Ovaj predizborni spot je najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba, i nezabeležen je u istoriji predizbornih kampanja u savremenom svetu. REM ima obavezu propisanu zakonom o elektronskim medijima član 23, i Pravilnikom o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga (Službeni glasnik Republike Srbije 25/2015) da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja, odnosno još veće uznemirenje dece i roditelja – navodi se u saopštenju.


– Pozivamo sve državne institucije, novinarska udruženja, i organizacije za zaštitu prava dece da dignu glas protiv nezabeležene zloupotrebe dece radi očuvanja nedemokratske vlasti jednog čoveka. Pozivamo, i misiju Evropske unije, i OEBS da se javno oglase, i osude ovu manipulaciju dece koja je samo još jedan dokaz da u Srbiji 21. juna nema nikakvih izbora već je to samo pozorišna predstava Vučićevog režima u kojoj su žrtve svi građani Srbije, pa čak i deca.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti