ZLOČINCI I OKUPATORI: Priština zabranila ruskoj novinarki ulazak na Kosmet

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih vlasti Dželjalj Svečlja saopštio je da je na administrativnom prelazu na severu Kosova zabranjen ulazak ruskoj novinarki Dariji Aslamovoj.

Svečlja je Aslamovu optužio da se „bavi špijunažom“ i da se „lažno predstavlja kao novinar“, pozivajući se kako su to „saopštile mnoge zemlje“.

- Advertisement -

„Ista je propagandom učestvovala i u borbama u Ukrajini. Vlasti Republike Kosovo su bile svesne njene aktivnosti, ali i da joj je u nekim zemljama zabranjen ulazak zbog njene aktivnosti. Angažovani su relevantni akteri dok se ne razjasne njene namere“, naveo je Svečlja, prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da je Aslamova pokušala da uđe na Kosovo nedelju dana nakon „tenzija na severu“.

„Njen pokušaj da uđe u našu zemlju, pored dešavanja na severu, jasno dokazuje ruske veze i propagandu kojoj se Srbija već priključila i koja je imala za cilj destabilizaciju“, naveo je on, piše Sputnjik.

Inače, Aslamova je dugogodišnja novinarka, dopisnica mnogih redakcija, ratni izveštač iz Čečenije, Avganistana, Kambodže, Ruande, Bosne…Nagrađivana je zbog svojih tekstova sa ratišta širom sveta. Pravila je intervjue sa poznatim svetskim državnicima ali i sa pobunjenicima, ranjavana je i hapšena.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu