15.3 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

ZLATNO DOBA KURŠUMLIJE: Radovan Raičević uvozio stručnjake sa lažnim diplomama?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Da je epoha vladavine Radovana Raičevića jedna od najznačajnijih za prosperitet i razvoj Kuršumlije, svedoči to da su različiti školovani i napredni kadrovi pohrlili iz svojih gradova i opština pravo u Kuršumliju!!! Ako se pitate zašto – mi imamo odgovor! Iako je u Kuršumliji dovoljno mladih i školovanih ljudi, oni ipak nisu odgovarajući za poslove u državnim institucijama, izuzev ako nisu članovi SNS-a.

Ta činjenica bila je okidač i za ovu našu priču. Naime, u Kuršumliji se ne tako davno, sa falsifikovanom diplomom zaposlila i izvesna Svetlana Kosović čiji je posao da kontroliše poštovanje zakona u radu škola!

- Advertisement -

Gospođa Kosović je zvanje stekla podsticanjem Vesne Srdanović, tadašnje direktorke OŠ Bratstvo i jedinstvo u Vrbasu, da joj izda potvrdu da je nastavnica građanskog vaspitanja u pomenutoj školi i na taj način učestvovala u prvoj specijalističkoj obuci na beogradskom Fakultetu političkih nauka, što je , složićete se ozbiljna zloupotreba službenog položaja s obzirom da joj je posao da brine o zakonitom postupanju škola kako je naveo i Miljenko Dereta, izvršni direktor građanskih inicijativa.

Na taj način, Kosovićeva je ozbiljno narušila ugled institucije u kojoj je radila kao u obrazovanja u Srbiji jer se predstavljala kao neko ko radi u Ministarstvu prosvete. Pomenuta gospođa nije odgovarala za počinjenu zloupotrebu i prevaru, već u Kuršumliji radi u Dečjoj zaštiti. Budući da je prevara u Vrbasu otkrivena, novo zaposlenje dobila je na preporuku Raičevićeve sestre, a preko Raičevića lično.

Hoće li nadležni zatvoriti oči pred ovim kao i 2010-e ili će ipak uraditi nešto? Ostaje da vidimo, a mi sigurno ćutati nećemo!

- Advertisement -

Dušan Stevanović, pokret Ljubav Vera Nada, Kuršumlija

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti