ŽENA KOJA JE ŠUTNULA VUČIĆEVIĆA: U besu sam pokušala da šutnem Vučićevića, sada spinuje da je povređen (VIDEO)

0
245

Tokom protesta ispred Informera u zgradu je ušao glavni urednik Dragan J. Vučićević, a na putu do ulaza, jedna od demonstrantkinja mu je prišla i rekla: „Kako smeš“, a potom pokušala da ga šutne.

Reč je o Vladici Čulić, koja za Nova.rs opisuje kako se ceo incident odigrao.

Nas nekoliko drugarica je sedelo u kafiću i pilo kafu. Onda je on pokušao da prođe i uđe u svoju redakciju. Bila sam besna i frustrirana i to je bila moja prirodna reakcija. Polila sam ga čašom vode i pitala kako to može da radi, kako ga nije sramota. On je nastavio da ide, a ja sam u besu pokušala da ga šutnem, ali ga nisam ni dotakla. Sada spinuje i priča da mu je povređen vrat, to je budalaština„, rekla je Čulić za Nova.rs.

Svoje viđenje događaja u izjavi za Informer ispričao je i Dragan Vučićević.

Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije, video grupu demonstranata. U želji da izbegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osetio silovit udarac s leđa u levu stranu glave. Okrenuo sam se i video mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene vređala me, sve vreme pokušavala da me šutne. Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku dok se nije smirila i nastavio dalje„, rekao je Vučićević za Informer.

On kaže da se ovaj napad desio tačno ispod sigurnosne kamere.

Jedna kratko ošišana devojka, sva istetovirana i sa pirsingom na licu, pritrčala mi je i polila me nekakvom tečnošću dok su me njeni saučesnici vređali i pretili. Nju sam uspeo nakratko da snimim mobilnim telefonom, a čitav incident su kamerom snimili i novinari agencije Beta„, dodao je urednik Informera.

Vučićević kaže da je napade prijavio policiji, da je pozvao MUP da zaštiti novinare i urednike Informera, kao i da će podneti prijave protiv napadača.

Prethodno je na protestu jedan čovek u civilu nogom udarao u vrata Informera uzvikujući okupljenima da „nemaju čega da se plaše“ podstrekavajući ih da nasilno uđu u redakciju, te je došao kordon policije.

Pokret „Ženska solidarnost“ protestovao je ispred redakcije Informera zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu.

Zgrada na Terazijama, u kojoj je smeštena redakcija Informera, bila je zasuta jajima, u znak protesta. Okupljeni su skoro dva sata protestovali ispred Informera, a neke od poruka i transparenata bili su: „Hoćemo sigurnost, ne strah“ i „Ako je baba trpela, ako je mama trpela, mi nećemo“.

Ostavite komentar