15.7 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

ZEMLJO, OTVORI SE! Božić uličarski vređa ljude, ponaša se kao kravetina, a predstavili je kao „čeličnu lejdi“!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivša koleginica uhapšenih članova klana Veljka Belivuka, naprednjačka perjanica, Sandra Božić, koja će ostati upamćena po legendarnoj izjavi da Marinika Tepić poseduje stan od jednog hektra, dala je intervju za magazin Bazar, u kojem je, ni manje-ni više, predstavljena kao „čelična lejdi“. Božićeva, koja pokazuje u javnim nastupima neverovatnu količinu beskrupuloznosti, prostakluka i neznanja, upoređena je sa čuvenom Margaret Tačer, iako joj ni po jednom parametru nije ni do kolena. S druge strane, Božićeva je glumila skromnost i predstavila se kao idealista i borac za istinu.

Bazar; FOTO: PrintscreenBazar; FOTO: Printscreen

Koliko su u Srbiji iščašene vrednosti i sve pretvoreno u parodiju, svedoči i bizaran intervju poslanice SNS u Skupštini Srbije, Sandre Božić, u kojem je ova agresivna naprednjakinja sa uličarskim rečnikom, predstavljena kao zastupnik žena, oličenje elegancije i idealizma u politici.

- Advertisement -

Pričala je Božićeva na razne teme od položaja žena, politike, poslovne karijere i ličnog života do ženskih tema. Neko neupućen u dešavanja na političkoj sceni Srbije, mogao bi da pomisli, nakon ovog intervjua, kako je Božićeva primer uspešne, obrazovane žene u politici, iako je istina daleko tužnija i sumornija, bar što se nje tiče. Takođe, neko sa strane bi, možda, mogao da kaže kako je Srbija idealna sredina za razvoj političkih ideja i misli, pogodna za ljude kakvom su Božićevu pokušali da predstave.

Ipak, dok je sedela sva nalickana i doterana u luksuznoj kožnoj fotelji i pozirala fotografima, Božićeva je potvrdila naprednjački narativ da samo ljudi skromnog obrazovanja, beskrupulozni, manipulativni, spremni da gaze preko leševa, mogu da se ostvare u Srbiji „zlatnog doba“.

Na kraju, sve se opet svelo na hvaljenje lika i dela Aleksandra Vučića i pljuvačinu po opoziciji i „mrskom“ Draganu Đilasu samo na elegantniji način. Ipak, ono što je ostalo upečatljivo, jeste da Božićeva, koja se hvalila svojim menadžerskim sposobnostima i radu u JKP Grejanje u Pančevu, nije objasnila kako je uspela preko partijskih kombinacija da zaposli ćerku Tamaru u Kulturnom centru Smederevo, iako je iz Pančeva. Sve to, naravno, po fiktivnom ugovoru, kako i sama Božićeva već godinama izvlači novac iz pančevačkih preduzeća.Margaret Tačer sa Ronaldom ReganomMargaret Tačer sa Ronaldom Reganom

- Advertisement -

Takođe, izostalo je i objašnjenje kako je Božićeva postala koleginica uhapšenih članova Belivukovog kriminalnog klana – Filipa Ivanovskog i Vladimira Greka. Naime, ona je bila zaposlena u pančevačkom javnom komunalnom preduzeću Higijena u periodu od 6. decembra 2018. do 11. januara 2019. na poziciji samostalnog stručnog saradnika na poslovima plana i analize. U isto vreme u ovom preduzeću je po ugovoru o privremenim poslovima bio zaposlen Filip Ivanovski! Nedugo zatim mu se pridružio i Vladimir Grek, takođe jedan od uhapšenih. Obojica su potom primljeni u stalni radni odnos i njihov „rad“, baš kao i rad Sandre Božić, plaćali su svi građani Pančeva!Bazar; FOTO: PrintscreenBazar; FOTO: Printscreen

Na kraju, sve se svelo na to kako je sve sjajno i bajno, kako je Božićeva samostalna mlada žena koja misli svojom glavom, a ne glavom Aleksandra Vučića; kako je sve više žena u politici zahvaljujući Vučiću, iako su one samo dekor i ne pitaju se ni za šta; kako je ona veliki borac za pravdu i istinu, a ne za interese Aleksandra Vučića i njegove oligarhijske klike…

Zato, samo možemo da kažemo „Zemljo, otvori se“ kada vidimo ko se javnosti predstavlja kao uzor. Tužno, da tužnije ne može biti.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti