Zelenski nastavio sa otkazima, smenjen zamenik komandanta Garde

Obavezno pročitajte

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je izdao ukaz kojim se smenjuje zamenik komandanta Nacionalne garde Ruslan Dzjuba i dodao da će njegovo nastojanje da „pročisti” vladu nastaviti, preneo je Rojters.

Prethodnih nedelja smenjeno je nekoliko desetina državnih zvaničnika, a počele su i obimne istrage o počinjenim krivičnim delima pojedinaca.

- Advertisement -

Evropska unija je ranije saopštila da je rešavanje korupcije jedan od uslova da se Ukrajina priključi evropskom bloku.

Kada je reč o smenjivanju Dzjube, u ukazu se ne navode razlozi za smenu.

Zelenski, koji je naglasio da je važno da se pročisti ministarstvo odbrane, nije pominjao Dzjubu u dnevnom video obraćanju.

Umesto toga, dodaje britanska novinska agencija, rekao je da se susreo sa zvaničnicima ministarstva odbrane i predstavnicima zakona kako bi razgovarao o načinima da se zaštite državne institucije od unutrašnjih ili spoljašnjih pokušaja da se smanji njihova efikasnost.

Što se tiče „čistke” koja je u toku, Zelenski je rekao da se ne radi samo o epizodnim dešavanjima ili kriminalnim procedurama.

„Država će nastaviti da modernizuje svoje institucije. Mora se garantovati časnost i poštenje državnih struktura”, rekao je Zelenski.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu