Zelenski: Istina o padu aviona ne može da se sakrije

Obavezno pročitajte

Otkrića ukrajinskih eksperata u Iranu pokazuju da istina o obaranju ukrajinskog aviona ne može da se sakrije, izjavio je danas ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u televizijskom obraćanju.

On je saopštio da je sa iranskim kolegom Hasanom Rohanijem dogovorio početak zajedničkog rada na dekodiranju crnih kutija.

- Advertisement -

Apelovao je na međunarodne partnere Ukrajine da budu ujedinjeni i uporni dok god istraga ne bude kompletna, prenosi Rojters.

Iran je danas priznao da je vojska te zemlje „katastrofalnom greškom“ ispalila projektil na ukrajinski avion, u kojem je poginulo 176 putnika i članova posade.

Iranske oružane snage navele su da su zamenile avion za neprijateljsku metu u vreme stanja pripravnosti nakon napada iranskih balističkih raketa na dve vojne baze u Iraku, u kojima su stacionirane američke trupe.

Taj napad je bio odmazda zbog ubistva iranskog vrhovnog generala Kasima Sulejmanija koji je poginuo u američkom vazdušnom napadu u Bagdadu.

SourceBlic.rs

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu