Zelenski: Istina o padu aviona ne može da se sakrije

Obavezno pročitajte

Otkrića ukrajinskih eksperata u Iranu pokazuju da istina o obaranju ukrajinskog aviona ne može da se sakrije, izjavio je danas ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u televizijskom obraćanju.

On je saopštio da je sa iranskim kolegom Hasanom Rohanijem dogovorio početak zajedničkog rada na dekodiranju crnih kutija.

- Advertisement -

Apelovao je na međunarodne partnere Ukrajine da budu ujedinjeni i uporni dok god istraga ne bude kompletna, prenosi Rojters.

Iran je danas priznao da je vojska te zemlje „katastrofalnom greškom“ ispalila projektil na ukrajinski avion, u kojem je poginulo 176 putnika i članova posade.

Iranske oružane snage navele su da su zamenile avion za neprijateljsku metu u vreme stanja pripravnosti nakon napada iranskih balističkih raketa na dve vojne baze u Iraku, u kojima su stacionirane američke trupe.

Taj napad je bio odmazda zbog ubistva iranskog vrhovnog generala Kasima Sulejmanija koji je poginuo u američkom vazdušnom napadu u Bagdadu.

SourceBlic.rs

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu