3.3 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

ŽELE TRAMPA DA STRPAJU U ZATVOR: Otvorena krivična istraga!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kontrola poslovanja „Tramp organizacije“ prerasla je iz parnične u krivičnu što bi moglo da rezultira zatvorskom kaznom za bivšeg predsednika.
Državni tužilac države Njujork otvorio je krivičnu istragu protiv „Tramp organizacije“, kompanije koju je vodio bivši američki predsednik pre nego što je ušao u politiku, proširujući prethodnu istragu koja se bavila poslovanjem.

„Obavestili smo da naša istraga više nije građanske (parnica sa državom) prirode,“ rekao je Fabijen Levi, predstavnik za štampu tužiteljke Leticije Džejms.
Dodao je da je istraga sada krivična i pridružena istrazi koju vodi tužilac Menhetna, kao i da za sada neće imati daljih komentara, piše Hafington post.

Istraga je otvorena 2019. godine i bavila se Trampovim poslovima pre ulaska u Belu kuću. Pokrenuta je posle izjava bivšeg advokata Majkla Koena koji je izjavio da je Tramp „naduvao“ izveštaje o svojoj imovini kako bi obezbedio veće zajmove od banaka nego što bi inače dobio, dok je istovremeno u poreskim prijavama obezvređivao svoje bogatstvo kako bi plaćao manje.

Upravo to je sada predmet istrage.

- Advertisement -

Tužilac oblasti Menhetn Saj Vans Mlađi pokrenuo je sopstvenu istragu o poslovanju Donalda i njegovih saradnika kako bi utvrdio da li je kompanija pravila finansijske prekršaje, a meta su bili njegove nekretnine poput Tramp kule, Tramp hotela i njegovo Seven Spring imanje severno od grada Njujorka.

Donald je odbacio ove optužbe poručivši da se radi o političkoj osveti koju sprovode tužioci koje su postavile Demokrate.

Njemu je u velikoj meri onemogućeno obraćanje javnosti od januara ove godine kada su mu suspendovani svi nalozi na društvenim mrežama zbog upada njegovih pristalica u zgradu Kongresa i Senata SAD.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti