ŽELE DA SPALE SRBIJU: Metju Palmer i psihopata Vučić imaju novi dogovor, OPLJAČKATI NAJSIROMAŠNIJI NAROD U EVROPI!

Obavezno pročitajte

Druga strana

Kako je američki diplomata Metju Palmer, srpski zet, saradnjom sa šizofrenim Vučićem razbio Srbiju, uništio opoziciju i surovo pljačka jednu od najsiromašnijih zemalja u Evropi

Zločinac je sve nemilosrdniji

Besprizorni američki diplomata, ogrezao u kriminalu, korupcijom se pozicionirao u Stejt Departmentu, zgrćući ogromno bogatstvo, sve preteći američkim raketama i nestankom sa lica zemlje malih naroda, kojima je nametnuo diktatore koje američka Obaveštajna zajednica opisuje kao najgore kriminalce na planeti, opasne i po američke nacionalne interese. Da li ćemo ćutke čekati da nas ovaj sumanuti kriminalac sve podavi, ili ćemo naći načina kako da mu stanemo na rep.

M. Grabež

- Advertisement -

Kad je tek došao na vlast, kao ministar odbrane, Vučić je organizovao šverc oružja i vojne opreme u Libiju. Posao, vredan 40 miliona dolara, dogovoren je uz posredovanje jedne američke advokatske kancelarije, koja inače servisira stotinak of šor kompanija čiji vlasnici su državljani Srbije.

Roba je iz Srbije prebačena u vojno skladište Grobnik, kod Rijeke. Tamo je pretovarena na brod, koji je trebalo da je preveze do Tripolija. Američke službe su otkrile taj švercerski kanal. Pod prismotrom su držale brod natovaren srpskim naoružanjem. Nisu htele da odmah reaguju, već da ga puste da se izvrši primo-predaja, kako bi otkrili ko je krajnji korisnik. Međutim, Metju Palmer je obavešten šta se sprema. Informacije o tome je prodao Aleksandru Vučiću.

Vučić je zaustavio akciju. Brod je u riječkoj luci dva meseca čekao signal za plovidbu. Kad su shvatili da im je akcija provaljena, američke službe su reagovale, zaplenile brod i ceo tovar. Iako su imali podatke ko je prebacio oružje i zakupio brod pod brazilskom zastavom, istraga je usmerena samo prema kupcima iz Libije. Vučić je hitno inicirao raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi se sklonio s mesta ministra odbrane i zaštitio prelaskom na funkciju premijera.

Prilikom posete Vašingtonu 2015. godine, Vučić je u nezvaničnom saslušanju agentima FBI rekao da ima posredna saznanja o tom švercerskom skandalu. Odgovornost je prebacio na svog kuma Aleksandra Nikolića, koji je tada bio na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu odbrane. Nikolić je prinuđen da se povuče iz politike i Vučićevog okruženja, ali, pametniji od Vučića, na vreme je procenio da će na izborima za predsednika SAD-a pobediti Donald Tramp, pa se priključio ekipi Korija Levandovskog, šefu njegovog izbornog štaba.

Vučić i Nikolić su izbegli odgovornost. Zadržali su samo avans od 20 miliona. Kad su Libijci tražili da im se isporuči oružje ili vrati novac, Vučić je pregovore prepustio Oliveru Potežici, ambasadoru Srbije u Libiji. Po Vučićevom naređenju, Potežica je otezao pregovore, obećavajući kupcima da će dobiti robu čim se steknu uslovi za njen transport. Libijci nisu imali dovoljno strpljenja. Kidnapovali su dvoje radnika srpske ambasade. Pošto ni tada nisu dobili novac, prvo su ubili njih, a potom i Potežicu.

U tom poslu nije profitirao samo Vučić, nego i Palmer. Vučić se žalio kako je Palmeru morao da isplati dva puta po dva miliona dolara. Jedan honorar za informacije, koje mu je prodao, a drugi za ćutanje.

Takva vrsta saradnje je nastavljena i u slučajevima likvidacija Vučićevih političkih protivnika Vladimira Cvijana i Olivera Ivanovića. Palmer je, za prikrivanje učešća Vučića u njihovom ubistvu, uzeo pet miliona dolara. Čak se i hvalio pred jednim srpskim političarem kako su Srbi govna i da Vučiću ne mogu ništa, a zna se da je ubio Olivera Ivanovića i da CIA stoji iza njega.

Iako zna za sve Vučićeve krvave poslove, Metju Palmer ne krije podršku koju daje srpskom diktatoru. Diplomatama zemalja Evropske unije, pa i liderima srpskih opozicionih stranaka Palmer otvoreno govori da Vučić zaslužuje podršku jer pod njegovom vladavinom „nema masovnih grobnica kao u vreme Slobodana Miloševića i masovnih ubistava na beogradskim ulicama kao u vreme Zorana Đinđića”.

Prilikom poslednjeg susreta s Vučićem, Palmer ga je obavestio da više neće moći da ga štiti od optužnice, koja bi uskoro mogla da bude podignuta pred Haškim tribunalom. Haško tužilaštvo je još 2013. godine kovertiralo optužnicu, koju je protiv Vučića podneo Aleksandar Stefanović, bivši svedok Tužilaštva u postupku protiv Vojislava Šešelja. Stefanović je optužio Vučića da ga je podmitio kako bi promenio iskaz na suđenju Šešelju. Vučića, koji je bio šef tima za odbranu Šešelja, sumnjiči još nekoliko svedoka Haškog tužilaštva, koji tvrde da im je on pretio i podmićivao ih kako bi promenili iskaze. Vučić je nedavno i javno priznao da mu se preti suđenjem pred Mehanizmom haškog tribunala, koji je nadležan za suđenja po optužnicama za nepoštovanje suda.

Dva su čoveka kriva za smrt Srbije. Toni Bler, bivši premijer Engleske, danas advokat i pomenuti Palmer. Preko Blera, uz pomoć Palmera, tužilac Serž Bramerc je isplaćen od Vučića, da se optuženima Petru Jojiću, Vjerici Radeti i Jovi Ostojiću sudi u Srbiji, zbog uticaja na svedoke. Taj dogovor Vučić nije sproveo.

Metju Palmer je oženjen Srpkinjom iz Beograda Danicom Damjanović. Da bi joj sačuvao glavu preselio je Danicu u vilu na moru, u Dobrim vodama kod Bara.

Da bi postao uticajan čovek u spoljnoj politici SAD-a, Palmer decenijama prima novac od istočno-evropske službe. Podmićuje funkcionere Stejt Deparmenta. Obično počinje sa malim poklonima (kao znak male pažnje), pa ih znalački uvlači u svoj brlog, dobija jako važne informacije.

Uspeo je da u prljav posao uvuče državnog sekrtetara Majka Pompea. Bez presedana je sastanak Vučića i njegovog advokata Blera u Ujedinjenim Nacijama sa Palmerom i Pompeom. Sastanak je sniman i Vučić je ponudio 200 miliona evra, da bude zaštićen od Trampove administracije. Novac je uplatio Vučićev brat Andrej. Istog dana Pompeo je imenovao Palmera za protektora na Balkanu, zaduženog da satre Srbiju, onako kako to Vučić želi! Sutradan je predsednik Tramp ta ovlašćenja preneo na Ričarda Grenela, tadašnjeg ambasadora u Nemačkoj, da bi sprečio Pompea, člana svoje administracije, da teško kompromituje vladu SAD-a.

Logističku podršku Palmeru pružala je gospođa Đina Haspel, koja je nasledila Pompea na mestu direktora CIA. Sve važne informacije Palmer prodaje Vučiću preko posrednika, tako da srpski tiranin zna šta mu se sprema, da postoji mogućnost da bude likvidiran. S druge strane, svi poslovi Palmera i Vučića su zadokumentovani, kao i količina novca koju je zgrnuo razroki krmak iz Stejt Departmenta.

Koliku je štetu g. Palmer napravio interesima Sjedinjenih Država na Balkanu, a svojom špijunskom aktivnošću i u drugim delovima sveta, sasvim sigurno, zna Obaveštajna zajednica ove zemlje.

A Srbiju će, bez bureta baruta, spaliti američki kriminalac Metju Palmer.

Imamo li pravo da ga privedemo pravdi. Makar ličnoj pravdi.

SourceTabloid

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu