ZDENKO TOMANOVIĆ: BIA treba da objasni koja je svrha praćenja inspektora Milenkovića

Obavezno pročitajte

Povodom informacija nedeljnika NIN da je inspektor Slobodan Milenković savladao pripadnika BIA koji ga je tajno pratio, Milenkovićev zastupnik, advokat Zdenko Tomanović, saopštio je da BIA treba da odgovori koja je svrha praćenja inspektora.

Imajući u vidu da je to još jedna u nizu aktivnosti bezbednosnih službi proiv Milenkovića, nužno je da BIA i MUP porodici inspektora, njegovim kolegama i javnosti daju odgovor da li praćenje Milenkovića ima veze sa informacijom o pripremi likvidacije inspektora Milenkovića i Mitića zbog otkrivanja Jovanjice i njihove upornosti u potpunom razotkrivanju tog projekta, navodi se u saopštenju koje je potpisao Tomanović.

- Advertisement -

Kako se dodaje, načelnik Milenković je u sredu 16. novembra u Beogradu u prepodnevnim satima uz pomoć svojih kolega koji ga prikriveno čuvaju utvrdio da ga prate pojedina lica uz podršku nekoliko vozila. Milenković je munjevito i profesionalo reagovao, privremeno orgraničio kretanje jednom licu i držeći ga u bezbednom položaju, pretresom utvrdio da se radi o pripadniku BIA. Milenković nije razoružavao pripadnika BIA ali je odmah obavestio nadležne i o licu i o vozilima koja su bila uključena i pustio pripadnika BIA koji je ušao u jedno od uočenih vozila.

„Zbog postojanja informacije da je likvidacija Milenkovića i Mitića odlučena na visokom nivou bezbednosnih službi neophodan je i odgovor da li su pripadnici BIA pratili Milenkovića na osnovu odluke državnog organa ili se pak radi o privatnom angažmanu službe i koja je svrha praćenja“, saopštio je Tomanović.

Nužno je i da nadležni državni organi daju objašnjenje zašto već 13 meseci nije urađena bezbednosna procena načelnika odeljenja za droge Milenkovića i šefa operative Mitića koji su obavestili nadležne da im je ugrožen život od strane dela države samo zato što su imali hrabrosti da rade svoj posao i smelost da poštuju zakon, dodaje se u saopštenju.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu