ZBOR NARODA U NOVOM SADU: Ne žele muzej Balaševića u njihovom parku

Obavezno pročitajte

Stanovnici Mesne zajednice Liman u Novom Sadu održali su danas zbor na otvorenom sa kojeg su poručili gradskim vlastima da se protive izgradnji muzeja pokojnom muzičaru Đorđu Balaševiću.


Kako su naveli, oni ne žele da se izgradnjom muzeja uništi Univerzitetski park. Oni su objasnili da smatraju da je planirani muzej posvećen Balaševiću potreban gradu, ali na drugoj, primerenijoj lokaciji.

„Tražimo da se odustane od bilo kakve izgradnje, da taj park ostane zelen, da ga koriste studenti, profesori, da mogu da se opuste, odmore, da mogu tu da sačekaju svoja predavanja, ispite, da se u parku obnovi zelenilo koje je zaista trebalo još pre 30 godina da se reši, da se u njega stavi mobilijar – klupe i kante za smeće i da ostane kao jedina oaza našeg Limana 1“, navela je članica Saveta Nataša Matijević.

- Advertisement -

Građani su na zboru glasali i protiv planirane izgradnje javne garaže u tom naselju.

Oni su iskazali podršku stanovnicima drugih mesnih zajednica jer njihovi saveti nisu zakazali zborove građana, uprkos prikupljenim potpisima u skladu sa procedurom.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu