Zbog ove fotografije Milu i Vučiću nije dobro!

0
169

Uprkos svim silama koje su Vučić i Milo upregli da ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju osujete i zavade narod, ovi pokušaji nisu uspeli, a Direktno.rs došao je u posed fotografije koja ovo i dokazuje.Krivokapić, Porfirije i Joanikije na ručku FOTO: Privatna arhivaKrivokapić, Porfirije i Joanikije na ručku FOTO: Privatna arhiva

Da je Vučićev i Milov pokušaj da spreče ustoličenje i sruše Vladu Crne Gore propao dokazuje ne samo obavljen čin, već i fotografija na kojoj se vidi kako premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije ručaju zajedno.

Iako je predsednik Srbije poznat kao veliki gurman, ovaj ručak mu siguno neće dobro leći. Koliko sinoć, Vučić se nadao drugačijem meniju, odnosno da će on i njegov biznis partner Milo Đukanović osujetiti ustoličenje mitropolita.

Režimska tabloidna mašinerija sinoć je bila u svom najvišem dometu licimerstva kada su objavili da je „pobedio Milo Đukanović i da se odlaže ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija“. Ovaj ne baš tako pametno smišljen plan je propao, a sada Vučić i Milo imaju mnogo problema „na tanjiru“.

Znaju dva stara prijatelja koliko je podrška crkve bitna za njihovo održanje na vlasti koje je svakim danom sve neizvesnije. Vrh srpske pravoslavne crkve ovim ručkom je pokazao ono što svi verujući zagovaraju – mir. Ni sam narod više ne želi u državnom vrhu višedecenijske lažove koji pokušavaju da izazovu nemire, te im možda uskoro kao dezert bude serviran politički kraj.

Ostavite komentar