11.8 C
Belgrade
sreda, 28 septembra, 2022

ZBOG NARODA: Kompletna Vlada Libana podnosi ostavku!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vlada Libana će večeras najverovatnije podneti ostavku zbog greške koja je dovela do eksplozije u Bejrutu u kojoj je poginulo više od 160 ljudi. Kako javlja Anadolija, pozivajući se na nezvanične izvore, a ostavka premijera Hasana Dijaba je neizbežna nakon dvodnevnog haosa na ulicama Bejruta gde narod viče „narod je vlast, a ne vi!“, „stop korupciji, kriminalu“.

– Premijer namerava da ponudi ostavku svoje Vlade – rekao je anonimni izvor za Anadoliju.

- Advertisement -

Do sada je već četvoro ministara u vladi dalo ostavke, ali narod na ulicama im je poručio da želi izbore ODMAH i kompletnu smenu vrha države, a ne samo ostavke pojedinačnih ministara nakon čega bi sve ostalo isto u zemlji.

Podsetimo, u luci u Bejrutu je prošle nedelje došlo do eksplozije u skladištu koje je bilo puno amonijum-nitratom, što je sravnilo luku i prioblani deo grada.

Nekoliko dana nakon tragedije u prestonici libanski premijer je pozvao na održavanje prevremenih izbora. Dijab je tada, u televizijskom obraćanju, pozvao sve političke stranke da ostave politička neslaganja po strani i rade zajedno.

- Advertisement -

On je dodao da je spreman da ostane na funkciji u naredna dva meseca, kako bi dao vremena političarima da primene strukturne reforme.

Proteklih dana su u Bejrutu održani masovni protesti, a u sukobima sa policijom stradala je najmanje jedna osoba.

Zanimljivo je da demonstrante ne predvodi opozicija, tako da se protesti u Bejrutu ne mogu okarakterisati kao politički već narodni.

Zapadni mediji, kao i u slučaju nedavnih demonstracija u Beogradu, Sofiji, Nemačkoj, Belorusiji, ali i masovnih protesta i litijama u Crnoj Gori, izveštavaju veoma suzdržano umanjujući broj nezadovoljnih građana i njihove razloge zašto su izašli na ulicu, kao i represivne mere koje vrši režim nad pobunjenim narodom. S obzirom na to koliko su do sada u mnogim zemljama neobjektivno „pumpali“ revolucije i pravili „majdane“ uz nasilne smene vlasti, jasno je da im sada nimalo ne odgovaraju promene režima posebno ako nezadovoljnom narodu nisu uspeli da nametnu „odgovarajuću“ opozicija.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti