ZBOG MARIHUANE: Danas pripremno ročište pred suđenje za „Jovanjicu“

Obavezno pročitajte

Marihuana i Srbija

U Specijalnom sudu danas bi trebalo da se održi pripremno ročište u procesu protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predraga Koluvije i devetorice optuženih zbog sumnje da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

Pripremno ročište je zakazano i za sredu i biće zatvoreno za javnost.

- Advertisement -

Na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici i utvrđivaće se koji će dolazi biti izvođeni tokom suđenja. Nakon toga će sud zakazati početak glavnog pretresa, koji će biti javan, a na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Koluvija i ostali optuženi su u pritvoru, a nedavno je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga tek otpočela.

Dvojica osumnjičenih su u bekstvu.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro „Jovanjica“ u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu