25 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

Zavetnici i Dveri formirali blok protiv sankcija Rusiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski i lider Dveri Boško Obradović ozvaničili su danas početak saradnje dve stranke u, kako su rekli, očuvanju državnih, nacionalnih i ekonomskih interesa Srbije.

Đurđević Stamenkovski je, na pres konferenciji, rekla da nije reč ni o kakvoj predizbornoj koaliciji, niti o udruživanju mandata, već o okupljanju, pre svega protiv uvođenja sankcija Rusiji, te oko vrednosti i očuvanja spoljnopolitičke nezavisnosti i vojne neutralnosti.

- Advertisement -

Ona je dodala da se Srbija suočava sa brojnim pritiscima, pre svega iz Brisela i Berlina, da uvede sankcije Rusiji, uz kako je rekla, „postojeći ultimatum da preda Kosmet”.

Ona smatra da je u poslednjih nekoliko meseci vlast načinila nekoliko poteza u pravcu narušavanja koncepta vojne neutralnosti, svrstavajući se, kako tvrdi, na stranu NATO i spoljne politike EU.

„Nastojimo da kroz saradnju sačuvamo vitalne državne, nacionalne i ekonomske interese i kažemo ‘ne’ u naše ime, nikada sankcije Rusiji”, rekla je Đurđević Stamenkovski, javlja Tanjug.

- Advertisement -

Ona je ocenila i da je prisutno stvaranje jedne vrste programske parlamentarne većine, koja bi, kaže, omogućila političku atmosferu za uvođenje sankcija Rusiji, u čemu, tvrdi, učestvuju određeni pojedinci iz prozapande opozicije i SNS.

Lider Dveri Boško Obradović pročitao je njihovu zajedničku izjavu dodajući da bi odluka o uvođenju sankcija Rusiji bila usmerena ne samo protiv te prijateljske zemlje, već i protiv interesa Srbije, jer je Rusija garant očuvanja KiM i opstanka Republike Srpske.

Zato pozivaju na jedinstvo i druge političke snage u njihov blok, jer, kako kaže, Srbija nikada ne sme da bude na strani NATO, a protiv Rusije.

Na pitanje novinara da li je moguć savez sa Narodnom strankom Vuka Jeremića, Đurđević Stamenkovski je ponovila da ovo nije koalicija, već vid platforme za saradnju, gde su dobrodošli svi koji se prepoznaju, ali da nikakvi razgovori sa Narodnom strankom nisu vođeni.

Na pitanje da li će izaći na ponovljene izbore u Beogradu, a da li bi izašli na eventualne nove beogradske izbore, Obradović je pozvao građane da izađu na ponovljene izbore u celoj zemlji i da glasaju za njihove dve stranke.

Kada je reč o ponavljanju izbora u Beogradu, Obradović je rekao da je to moguće samo uz formiranje koalicije SNS-a i SSP-a, koje, kako kaže, prema postojećim rezultatima zajedno imaju većinu u gradskom parlamentu, te će, samo ako oni budu vršili opstrukciju, doći do novih izbora.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: