19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

Zatvarana biračka mesta iako su ljudi čekali u redu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov kazao je na konferenciji za novinare da je na nivou Srbije, na parlamentarnim izborima do 19 sati glasalo 55,1 odsto birača upisanih u birački spisak, što je, kako je rekao, dva procentna poena više nego na izborima 2016. godine.

Nedeljkov je naveo da se scenario koji su mesecima najavljivali se obistinio.

- Advertisement -

– Imamo nepotvrđene informacije, odnosno nekoliko slučajeva da su birački odbori zatvorili vrata biračkih mesta uprkos činjenici da im zakon nalaže da svim biračima koji su se zatekli ispred biračkog mesta u 20 časova omoguće glasanje – rekao je on i dodao:

– Kako će to uraditi svi odbori u Beogradu, ali potencijalno i u drugim mestima videćemo tokom kasnijih izveštaja.

Tokom dana zabeleženo je šest slučajeva verbalnih pretnji posmatračima Crte. Na tri biračka mesta članovi biračkih odbora su posmatračima dobacivali, ali i upućivali pretnje zahtevajući da ne šalju informacije posmatračkoj misiji. Preostala tri slučaja desila su se van biračkih mesta.

- Advertisement -

Glasanje birača sa Kosova i Metohije na 46 biračkih mesta u Kuršumliji, Tutinu, Bujanovcu i Raškoj obeleženo je velikom gužvom i lošom organizacijom biračkih mesta, što je dovelo do ugrožavanja tajnosti glasanja budući da se na pojedinim biračkim mestima istovremeno nalazilo i više desetina birača. Primećeno je i pojačano prisustvo policije ispred biračkih mesta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti