4.3 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

ZATO ŠTO JE SRBIN: Šerbedžiji zabranili koncert u Vinkovcima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pre mesec dana zvali su me organizatori „Filmskog festivala glumca“ iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodele nagrada 15. 11. održim koncert u pozorištu „Joze Ivakića“. Ja sam, naravno, pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mome životu ima uvek posebno mesto i značaj – počinje priču glumac i muzičar Rade Šerbedžija.

– Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodat, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, juče mi je javljeno da je koncert otkazan – navodi Šerbedžija.
 
On kaže da su „gradske vlasti objasnile da se koncert otkazuje zbog osetljivosti tematskih manifestacija tog vikenda u kom je koncert trebalo da bude održan“.

– Naravno da se ne slažem s takvom odlukom jer je smatram čistim politikantstvom. Moje pesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vređati. Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u decembru… I ja ću to naravno učiniti. Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele doći na moj koncert.Rade Šerbedžija FOTO: ATA imagesRade Šerbedžija FOTO: ATA images

- Advertisement -


– Uostalom, kao što je zadatak lekara da brinu o zdravlju ljudi, zadatak nas umetnika je da brinemo za duhovno zdravlje ljudi za koje snimamo filmove, igramo pozorišne predstave i ponekad pevamo svoje pesme – zaključio je Šerbedžija.

- Advertisement -
SourceMediji
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti