OTKRIVAMO: Evo zašto Vučić razmatra ženu za ministarku vojske

Obavezno pročitajte

Vojska i žena na čelu iste

Nedavno je dnevni list Alo objavio vest kako predsednik Vučić za položaj ministra odbrane razmatra, ženu, podpredsednicu SNS-a Mariju Obradović, uradili smo analizu šta je proizvelo takvu odluku i gde su sve dame bile birane na čelo ministarsva odbrane i vojske.

ŠTA EVROPA ŽELI

Zatvorenu i patrijahalnu Srbiju ušokirala je vest od pre nekoliko godina, kada smo dobili gej premijerku, a pravu buru u javnosti u našoj državi sa bogatom ratničkom istorijom izazvala je vest da će možda narednih četri godine izabrati ženu za funkciju ministra odbrane i vrhovnog komandanta vojske.

- Advertisement -

Međutim, ono što građani ne vide, jeste da je izbor Ane Brnabić za premijera skinuo Srbiju sa liste homofobičnih zemalja, a da bi izbor dame za ministarku odbrane, potencijalno doveo do toga da Evorpa konačno uvaži težnje da su muškarci i žene jednaki u našoj zemlji.

vojsk,

Ono što je nedovoljno medijski eksponirano Srbiji, jeste činjenica da su ženu ministarku odbrane imale i naše komšije. Albanija se može pohvaliti sa čak dve ministarke odbrane.

Mimi Kodheli, plavuša sa diplomom iz SAD-a, bila je ministarka odbrane u Albaniji od 2005. do 2009. godine, a njena kolegenica Olta Hačka se na toj funkciji zadržala kratko, od marta do juna 2017. godine.

Nikšićanka Milica Pejanović- Đurišić, jedan obavljala je funkciju minisarke u trajanju od jednog mandata, između 2012 i 2016 godine.

Andreja Katič, čelična slovenačka dama obavljala se funkciju ministarke odbrane od 2015. do 2018. godine, a njena kolegenica Makedonka, Radmila Šekerinska,trenutni je ministar odbrane u Severnoj Makedoniji.

Prema našem istraživanju, najduže se na ovoj funkciji zadržala dama iz Bangladeša, Šeik Hasina koja je celih 11 godina upravljala resorom odbrane ove zemlje.

Ovu ženu je pre dolaska na mesto ministarke odlikovala bogata politička karijera, sa trajanjem od 1981. godine pa do danas. Trenutno obavlja funkciju premijerke, treći pu za redom.

1 COMMENT

  1. To je strasno sto radite vojsci Srbije jer ste pod nadzorom i komandom EU! Prokleti bili politicari koji unistavaju znacajne oficire vojske Srbije jer tako zeli Merkel a zna se da tako rade izdajnici Srbskog naroda i vojske!

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: