ZAŠTO USTAV NE SME BITI PROMENJEN: Ovo je nečuveno! Uvode nam neograničenu moć sudija i četvrtu granu vlasti!

Obavezno pročitajte

Branislav Ristivojević, dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu, u intervju za Helm Kast rekao je da bi građani trebalo 16. januara na referendumu da glasaju protiv promene Ustava. On je izneo niz argumenata da ovaj referendum nije trebao da bude raspisan.

Ristivojević kaže da nije normalno da u stanju političke, ekonomske i zdravstvene krize bude raspisan referendum o promeni najvišeg pravnog akta. Ristivojević je podsetio da je u Srbiji od marta 2021. neproglašeno vanredno stanje usled pandemije  i da društvo ne funkcioniše na normalan način.

On dalje navodi da aktuelni saziv Parlamenta nije legitiman jer je jednopartijski. On posebno osporava argumentaciju za promenu Ustava kao nastavak ispunjavanja uslova za ulazak Srbije za EU iako je svima jasno da Srbija nikad neće postati njen član.

– Suviše imam godina da bi verovao u Deda Mraza – rekao je ironično Ristivojević.

Ristivojević je upozorio da predložena rešenja sprečavaju bilo kokvu kontrolu pravosuđa i da se uvodi nova grana vlasti.

Koje su glavne pravne zamerke na predložene promene Ustava saznajte gledajući ovu emisiju:

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu