ZARKOVIĆ SA DEJANOM BERIĆEM O FRONTU: Sve se promenilo (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Novinar Helm Kasta i kolumnista Pravde Miodrag Zarković je u Moskvi razgovarao sa legendarnim snajperistom Narodne milicije DNR Dejanom Berićem.

Dejan Berić (Foto: Jutjub)

Zarković je na početku izjavio da mu je Berić desetak dana pre ruske specijalne operacije u Ukrajini rekao: ‘’Sačekaj, ne žuri nazad kući. Biće lepe vesti za tebe’’.

Na pitanje da prokomentariše period od devet meseci od početka SVO, Berić je rekao da je ispunjeno sve što je očekivano, i uspunjeno je do aprila.

‘’Ukrajina tada već nije imala dovoljno tehnike da produži ratovati, bila je spremna na pregovore i na kapitulaciju. Međutim, tada ih je Amerika natrpala oružjem koje im je falilo, i tafa se sve promenilo’’, rekao je Berić.

Berić je takođe pričao o izdaji u rukim snagama, koja doeže do amog vrha ministarstva odbrane. Takođe je pričao o razočaranju u Sergeja Šojgua u javnosti, kao i o promenama koje je donelo imenovanje Sergeja Surovikina za glavnokomandujućeg specijalne vojne operacije.

Pogledajte ceo intervju:

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

PODMORNICA HOĆE DA TORPEDIRA BILJANU ŠAHRIMANJAN OBRADOVIĆ

Valjevski NVO aktivista Čedomir Stojković zv. Čeda podmornica, već izvesno vreme šalje "poverljive" poruke istaknutom NATO mikrofonu Biljani Šahrimanjan...

Još priča na sličnu temu