25 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

Zarad svog rejtinga Vučić trgovao sa Hrvatima Jasenovcom i zločinima NDH (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučić se dogovorio sa vlasti u Hrvatskoj da ga više ne spominju u kontekstu rata u SFRJ, priče o Velikoj Srbiji i veličanja Srebrenice, a da Srbija za uzvrat ne proziva Hrvatsku za Jasenovac i zločine u NDH, tvrdi novinar Danko Vasović.

vučić,

Vasović kaže da je ovo javno saopštio Bata Radeljić, bivši savetnik Kolinde Grabar-Kitarović. Radeljić je nakon što je podneo ostavku na mesto savetnika otkrio da mu je Kolinda rekla da postoji tajni ogovor između nje i Vučića oko nenapadanja

- Advertisement -

Radeljić će navodno rekao da se iznenadio kada je iz govora kojin joj je napisao Kolinda izbacila optuživanje Vučića za “velikosrpsku agresiju i Srebrenicu”. Tada mu je ona otkrila detalje dogovora sa Vučićem.

-On je rekao ja vas neću prozivati za Jasenovac i NDH prošlost, a vi nemojte mene za velikosrbijansku agresiju i Srebrenicu – ispričao je Vasović.

Vasović kaže da zbog toga RTS i drugi mediji u Srbiji koji su u službi predsednika Vučića ne govore dovoljno o zločinima NDH i JaAsenovcu, i ne žele da objave njegov dokumentarac o aferi “Valdhajm” kako Bučić ispoštovao svoj dogovor.

- Advertisement -

U emisiji “Razbuđivanje” Vasović otkriva kako je razotkrio Kurta Valhajma bivšeg predsednika Austrije i bivšeg generalnog sekretara UN i njegovu ulogu u zločinima na Sutjesci i Kozari tokom Drugog svetskog rata.

- Advertisement -
SourcePravda
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti