Zaposleni na RTS u jednosatnom štrajku u četvrtak

Obavezno pročitajte

Sindikat Radiotelevizije Srbije (RTS) Nezavisnost i Strukovni sindikat radnika RTS-a sutra u 14 sati će održati jednosatni štrajk upozorenja jer rukovodstvo javnog servisa nije odgovorilo u zadatom roku na njihove zahteve za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih, najavili su danas ti sindikati.

Zaposleni traže povećanje cene rada i povećanje iznosa za topli obrok i regres, zatim pravo na dostojanstven i bezbedan rad na javnom servisu, poštovanje Kolektivnog ugovora, kao i pravednu i realnu sistematizaciju poslova.

- Advertisement -

Zahtevi štrajkača su i prijem honorarnih saradnika u stalni radni odnos i funkcionisanje RTS-a u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima.

Zaposleni RTS-a će od 14 sati prekinuti rad i okupiće se u holu zgrade u Takovskoj 10 u Beogradu gde će im se pridružiti i zaposleni u Radio Beogradu, piše u najavi.

Dodaje se da će radnici i radnice dopisništava RTS-a prekinuti rad u isto vreme okupljeni u svojim prostorijama.

Štrajku upozorenja u RTS-u je prethodio protest radnika i radnica RTS-a koji je u aprilu organizovan u holu ove medijske kuće. Menadžment RTS-a od tada nije prihvatio ni jedan zahtev sindikata.

Kako je najavljeno, štrajku će se pridružiti i Sindikat RTS „Sloga“ koji nije reprezentativan u RTS-u, dok su u Savezu samostalnih sidnikata RTS-a odlučili da se ne pridružuju štrajku iako podržavaju štrajkačke zahteve.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu