15.3 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

ZAPAD MORA DA ODLUČI: Ko zadaje poslednji udarac?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novinar britanskog lista „Gardijan” Den Sabag izneo je pet mogućih scenarija za razvoj sukoba u Ukrajini u narednih šest meseci. 

Prva prognoza je da će sukob potrajati još godinu dana, ali neće biti tako intenzivan kao proletos. Pri tome, u narednih šest meseci neće biti pregovora između Moskve i Kijeva. 

- Advertisement -

Prema drugom scenariju, Ukrajina neće sprovoditi kontraofanzive i počeće da primenjuje taktiku partizanskih napada, kao i da će izvoditi napade raketnim sistemima velikog dometa. 

Autor u trećoj prognozi, prenosi Sputnjik, smatra da će Rusija nastaviti ofanzivu, ali će njen cilj biti da zadrži teritorije Ukrajine. 

Četvrta varijanta je da će izbeglička kriza sa dolaskom zime pružiti dodatne mogućnosti onima koji za nju uspeju bolje da se pripreme. Osim toga, Moskva vidi početak zime kao priliku da zaključi mir sa Kijevom pod sopstvenim uslovima. 

- Advertisement -

U petoj prognozi Zapad će morati da odluči da li želi da Ukrajina pobedi ili da se samo drži, jer bez zapadne vojne pomoći Kijev bi pretrpeo poraz. Istovremeno, Ukrajina ima budžetski deficit od pet milijardi dolara mesečno, a dalja pomoć Evropljana koštaće mnogo više.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti