9 C
Belgrade
понедељак, 30 марта, 2020

ZAPAD FINANSIRA: Milo Đukanović pomaže projekat „Velika Albanija“

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO POVEZANOST MILA ĐUKANOVIĆA SA STVARANJEM VELIKE ALBANIJE

Redakcija „Naše Borbe“ kontaktirala je lobističku kuću „Orion Stratedžis“, koja se u medijima godinama unazad provlači kao uzdanica Balkanaca da se približe NATO paktu.

Prema navodima iz medija Crna Gora je u periodu između 2008. i 2014. na račun Orion Stratedžisa uplatila oko 2 miliona evra za rešavanje „gorućeg državnog pitanja“ članstva u NATO paktu.

Već sledeće 2015. godine je na račune ove kompanije pristiglo još 850 hiljada evra iz Crne Gore. Na osnovu američkog zakonodavstva ugovri lobističkih kompanija sklopljeni sa stranim partnerima moraju se objaviti.

– Postoje ugovori o poverljivosti koje sklapamo sa našim klijentima i te detalje vam ne možemo otkrivati, morate nam poslati mejl, kako bi se konsultovali sa rukovodiocima. Svi ugovori koje firma sklopi sa stranim licem su dostupni javnosti, međutim postoji mogućnost da se neki od naših agenta angažuju i mimo kompanije- kaže za „Našu Borbu“ Džejna Hoklbart Rivs, službenica u odeljenju za medije Orion Stratedžisa.

Na pitanje da li je Crna Gora među njihovim partnerima iz inostranstva Rivsova odgovara:

– Crna Gora, nas je angažovala radi savetovanja u vezi sa članstvom u NATO, razvoja saradnje sa izvršnom i zakondavnom saradnjom sa vlašću u SAD i pospešenju odnosa sa zemljama u regionu koje su članice NATO pakta ili pretenduju da to postanu-završava naša sagovornica.

Javnosti dostupni ugovori sklopljeni su osim sa Crnom Gorom, samoproglašenim Kosovom i Albanijom, takođe postoji i zajednički ugovor koji se odnosi na regionalnu i međugraničnu saradnju sva tri subjekta.

izvor web:cbc-mne-kos

Da ugovori nisu milionski plaćeno „mrtvo slovo“ na papiru i da odnosi „cvetaju“ dokazuju i nedavne aktivnosti između Crne Gore, Kosova i Albanije.

Podrškom Evropske unije i IPA fondova za preko graničnu saradnju Crna Gora-Kosovo (2014-2020) organizovane su dve trodnevne obuke na temu upravljanja projektnim ciklusom za potencijalne aplikante, a deo su tehničke podrške Ipa Programima prekogranične saradnje Crna Gora-Albanija i Crna Gora-Kosovo koju finansira Evropska unija.

- Advertisement -

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

STO EURA PADA S NEBA: Poklon svakom punoletnom u Srbiji

Aleksandar Vučić saopštio je da će svakom punoletnom građaninu, zaposlenom ili nezaposlenom, država pokloniti po sto evra. - Pet...

NAREDNE DVE NEDELJE REŠAVAJU SUDBINU SRBIJE: Slede najvažniji dani za građane

Opasnost... Ukoliko se ne prekinu svi kontakti, broj zaraženih može biti desetostruko veći do kraja sedmice jer svaka inficirana osoba može da...

ŠOK: Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog...

LE PEN: Brisel i EU nas sahranili

Francuske vlasti su sa velikim zakašnjenjem počele aktivno da se bore protiv pandemije virusa korona, a pritom se ispostavilo da su mnogi...

TUŽAN DAN ZA SRBIJU: Preminuo episkop valjevski Milutin

Episkop valjevski Milutin (71) preminuo je noćas u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu gde se nalazio na lečenju od korona virusa.