25.5 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

ŽANDARM SE POBUNIO PROTIV SISTEMA: Odbio da štiti Velju Nevolju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Penzionisani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, mr Nenad Samardžić napisao je ispovest na Fejsbuku o tome kako je zatražio da ode u penziju u trenutku kada se našao u situaciji da štiti Veljka Belivuka i druge pripadnike navijačke grupe Partizana pod nazivom “Janjičari” od suprostavljene Partizanove navijačke grupe “Alkatraz”. Samardžić je jedno vreme kao pripadnik Žandarmerije, između ostalog, obezbeđivao i sportske priredbe.

– U svojoj dugoj uspešnoj, i pre svega bez mrlje karijeri, svašta sam video i doživeo. Ali ono što mi je bilo najteže nisu ni ratovi koje sam preživeo, ni mnoge teške i rizične situacije u kojima sam se nebrojano puta našao – započinje penzionisani žandarm Samardžić svoju ispovest.

Nenad Samardžić koji je proveo 25 godina u MUP-u (16 godina u Žandarmeriji) ističe da mu je u karijeri bilo najteže to što je bio svedok nastajanja i jačanja kriminalne grupe Veljka Belivuka. On smatra da je Belivukova grupa nastala pod zaštitom režima Srpske napredne stranke i njenog predsednika.

- Advertisement -

– Najteže mi je dragi moji bilo to što sam pred kraj svoje karijere, bio svedok nastajanja i jačanja kriminalne grupe Veljka Belivuka, i to sve pod zaštitom režima SNS i njenog predsednika. Onog trenutka kada sam se našao u situaciji da na sportskim događajima, treba da “štitim” Acu Bubuljicu, Veljka Belivuka i ostale pripadnike navijačke grupe “Janjičari”, od suprotstavljene grupe “Alkatraz”, pod vođstvom (Aleksandra) Vavića i (Miloša Radisavljevića) Kimija, rešio sam da na svoj zahtev odem u penziju i tako sačuvam svoj obraz i čast – piše Samardžić.Nenad Samardžić, FOTO: FacebookPenzionisani zandarm Nenad Samardžić, FOTO: Facebook

Podsetimo, prethodnih par dana, u nizu policijskih akcija, uhapšeni su Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, Marko Miljković i još 18 lica. Belivuku, Miljkoviću i ostalim osumnjičenim se na teret stavljaju otmice, ubistva, držanje droge i oružja. Belivuk je označen kao vođa kriminalne grupe, a javnosti je poznat kao vođa Partizanove navijače grupe “Principi”, koja se pre toga zvala “Janjičari”. Osumnjičeni su nakon hapšenja saslušani i određen im je pritvor od 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze.

Ekipi Velje Nevolje na teret se, osim ubistava navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića i pripadnika bande Pink pantera Miljana Ljepoje, stavlja i likvidacija vođe navijača Partizana Gorana Veličkovića.

- Advertisement -

– Kao neko ko je svoj život posvetio borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma, imao sam potrebu da ovo svoje saznanje podelim sa vama. A vi sami procenite da li ćete da verujete meni ili predsedniku dela Srbije – zaključio je Samardžić koji je danas odbornik SRS u Skupštini grada Loznice.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti