ZAHAROVA: Olbrajt je bila ideolog bombardovanja Beograda

Obavezno pročitajte

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da je bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt bila ideolog bombardovanja Beograda.

„Medlin Olbrajt, američka državna sekretarka, ideolog je bombardovanja Beograda. Umrla je dan uoči 23. godišnjice svojih balkanskih dostignuća”, napisala je Zaharova na Telegramu. Prema rečima Zaharove, u njenoj biografiji nije zabeleženo samo bombardovanje Srba.

- Advertisement -

„Pod kojim sankcijama je bila Medlin Olbrajt? Nikakvim. Na Kosovu joj je podignut spomenik za ubistva Srba. Svečanom otvaranju prisustvovao je kosovski ‘predsednik’ Hašim Tači, komandant takozvane OVK, koja je trgovala ljudskim organima Srba, koje su ubili Amerikanci”, rekla je Zaharova, prenosi Tanjug.

Olbrajtova je bila državni sekretar SAD od 1997. do 2001. godine, u administracije bivšeg predsednika Bila Klintona. Bila je prva žena na čelu američkog ministarstva spoljnih poslova, a umrla je u sredu.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu