23.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

ZAHAROVA O UBISTVU DUGINE: Ukoliko se utvrdi da je Ukrajina umešana to je politika državnog terorizma

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukoliko istražni organi utvrde da je Ukrajina umešana u smrt Darije Dugine u Moskvi onda će to značiti da Kijev vodi politiku državnog terorizma, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ukoliko bude potvrđena umešanost Ukrajine, a sumnju u to je izrazio predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin i to treba da potvrde istražni organi, onda je potrebno govoriti o politici državnog terorizma koji vodi kijevski režim – naglasila je Zaharova.

- Advertisement -

Darija Dugina, ćerka ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, poginula od eksplozije automobila u regionu Moskve.

Ruski Istražni komitet je saopštio da se vjeruje da je eksplozija automobila bila naređena i unapred planirana.

U saopštenju se navodi da preliminarni rezultati istrage pokazuju da je eksplozivna naprava postavljena ispod automobila sa vozačeve strane.

- Advertisement -

Tridesetogodišnja novinarka bila je sama u vozilu u kojem je trebalo da bude i njen otac koji je u posljednjem trenutku promenio planove, prenio je ranije TASS.

Automobil je eksplodirao blizu sela Boljše Vjazemi u Moskovskoj oblasti na auto-putu za Možajsk kada se Dugina vraćala sa festivala.

Aleksandar i Darija Dugina podržavali su politiku Rusije prema Ukrajini. Oboje su bili sankcionisani zabranom putovanja na Zapad kao bliski saradnici ruskih vlasti.

Aleksandra Dugina na Zapadu smatraju ideologom „evroazijske“ politike Rusije i čovekom od velikog uticaja na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

- Advertisement -
SourcePravda
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti