ZAHAROVA O PROTERIVANJU RUSKOG DIPLOMATE IZ CRNE GORE: Podgorica slepo prati destruktivnu liniju Zapada

Obavezno pročitajte

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je odluku Crne Gore da protera jednog ruskog diplomatu rekavši da Moskva u toj odluci vidi nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slepog praćenja destruktivne linije Zapada.

Kako je rekla, to slepo praćenje zapadne politike ide na štetu međunarodne bezbednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa.

- Advertisement -

„Ovaj ispad crnogorskih vlasti smatramo još jednom epizodom hibridne kampanje koju su Zapad i njegovi sateliti pokrenuli protiv Rusije. U tome vidimo nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slepog praćenja takve destruktivne linije – na štetu međunarodne bezbednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa“, kazala je Zaharova u saopštenju koje je objavio ruski spoljnopolitički resor.

Takođe je navela i da je proterivanje ruskog diplomate iz Crne Gore neosnovano i bez logike, te da Moskva ostavlja za sobom pravo na odgovor. Dodala je i da je pokušaj da se ovaj korak opravda u javnom komentaru otkrio da u toj odluci nema ni logike ni razloga da se tako nešto učini.

Podsetimo, u Podgorici je juče saopšteno da je jedan ruski diplomata proglašen za personu non grata. Ubrzo zatim se oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije koje je saopštilo da će uslediti odgovarajuće mere.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu