ZAHAROVA: Izjava o nuklearnom udaru na Gazu pokreće mnoga pitanja

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Izjava izraelskog ministra Amihaja Elijahusa o mogućnosti nuklearnog udara na pojas Gaze pokreće mnoga pitanja, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Elijahu je 5. novembra izneo ideju o mogućnosti nuklearnog napada na pojas Gaze, koju je kasnije odbacio kao „metaforičku” primedbu.

- Advertisement -

Oko 70 kamiona sa humanitarnom pomoći ušlo u Gazu preko prelaza Rafa

Zaharova je istakla da je ta primedba izazvala oštru reakciju širom sveta, prenosi TASS.

„To je pokrenulo veliki broj pitanja. Pitanje broj jedan: Da li to znači da smo čuli zvaničnu izjavu kojom Izrael priznaje posedovanje nuklearnog oružja. Shodno tome, sledeći set pitanja koje svako ima jeste: Gde su međunarodne organizacije, uključujući Međunarodnu agenciju za atomsku energiju, gde su inspektori?”, navela je Zaharova za TV kanal Solovjev, javlja Tanjug.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu suspendovao je sa sastanaka vlade na neodređeno vreme ministra baštine Amihaija Elijahua, zbog toga što je govorio o mogućnosti nuklearnog napada na Gazu, koju je ocenio kao „nezasnovanu na realnosti”, saopštila je premijerova kancelarija.

Agencija UN: U Gazi humanitarna tragedija kolosalnih razmera

Izrael nikada nije javno saopštio da sprovodi nuklearne probe, niti je javno potvrdio da poseduje nuklearno oružje, ali međunarodni posmatrači veruju da poseduje oko 80-90 bojevih glava, navodi Gardijan.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu