24.9 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

ZAHAROVA: Amerika je dužna da objasni svetu bio-laboratorije u Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Rusija je zatražila od Amerike da objasni svetu zašto podržavaju ono što je Moskva identifikovala kao vojno-biološki program u Ukrajini.

„Istraživanje sprovedeno u američkim laboratorijama u Ukrajini potvrđuje ilegalne i kriminalne aktivnosti Amerike u toj istočnoevropskoj državi”, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi Tanjug.

Prema njenim rečima, juče je Viktorija Nuland pomoćnica američkog držanog sekretara za političke poslove u odgovoru na pitanje američkih zakonodavaca, potvrdila postojanje ne samo pomenutih laboratorija, odnosno istraživanja. I ona je, dalje navodi Zaharova, izgovorila ovu izuzetno važnu frazu, a to je da je Amerika preduzela sve da ovi materijali ne bi završili u rukama Rusije. Ona dodaje da Rusija ne mora da pogađa kakvi su to materijali.

- Advertisement -

„Ovo su materijali koji dokazuju nezakonite i kriminalne delatnosti Amerike na ukrajinskom tlu”, poručuje Zaharova.

Nulandova je ranije izjavila da Ukrajina ima objekte u kojima se sprovode biološka istraživanja i da je Vašington radio na tome da oni „ne dopadnu” u ruke ruskih snaga. Nešto ranije je Igor Kirilov, koji je šef ruskog tima za zaštitu od radijacije, rekao da je mreža od preko 30 bioloških laboratorija formirana na ukrajinskom tlu po naređenju Agencije za smanjenje pretnji (DTRA) pri američkom Ministarstvu odbrane.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti