Zabranjeno nošenje ukrajinskih i ruskih zastava na Danu pobede u Berlinu

Obavezno pročitajte

Berlin ne želi da dopusti nošenje ukrajinskih i ruskih zastava na manifestacijama sećanja na godišnjicu kraja Drugog svetskog rata.

U blizini 15 spomen obeležja i spomenika neće smeti da se nose ruske, ali ni ukrajinske zastave, odlučile su vlasti u Berlinu, prenosi dnevnik „Bild”.

- Advertisement -

Ambasador Ukrajine u Nemačkoj Andrij Meljnik pozvao je berlinske vlasti da povuku tu odluku.

On je upitao zašto se ne zaštite ljudi koji sa zastavom žele da iskažu svoju solidarnost sa Ukrajinom, od moguće agresije onih koji bi se osetili isprovociranim tim zastavama.

Meljnik na Tviteru poručio da se radi o skandaloznoj odluci koja mora da se povuče, navodeći da je ta odluka šamar Ukrajini i celom ukrajinskom narodu, prenosi Tanjug.

Inače odluka policije Berlina, pored zastava Rusije i Ukrjaine, zabranila je i simbol „Z”, kao i uniforme, te vojne pesme ruske vojske.

Od ove mere izuzeti su samo veterani Drugog svetskog rata, diplomate i predstavnici delegacija koji će prisustvovati svečanostima.

Policija će sa velikim brojem uniformisanih i policajaca u civilu obezbeđivati skupove, ali i prijavljene demonstracije.

Prema saopštenju policije oko 3.400 policajaca će u nedelju i ponedeljak biti angažovano na obeležavanju godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih – haos u Zvečanu

Srbi u Zvečanu koji se nalaze su napadnuti, a ima povređenih. Naš reporter javlja da lete šok bombe na...

Još priča na sličnu temu