ZA NOVE SKI CENTRE VIŠE OD 100 MILIONA EVRA Crna Gora ulaže u zimski turizam

Obavezno pročitajte

Vodeći se opredeljenjem da valorizacija prirodnih potencijala severa Crne Gore doprinosi unapređenju turističke privrede i povećanju kvaliteta života građana sa tog područja, ušlo se u ambicioznu kampanju izgradnje novih ski centara, u vrednosti više od 100 miliona evra, navodi u Izveštaju o radu Demokratske partije socijalista između dva Kongresa, Ističe se da je u izgradnju ski centra Kolašin 1600, koji je otvoren u februaru 2019. godine, uloženo oko 17 miliona evra.

Ugovoreni su, a delom već i započeti, radovi na budućim skijalištima Cmiljača u Bijelom Polju, Žarski u Mojkovcu i Hajla u Rožajama.

„Izgradnjom saobraćajnice od Bistrice do manastira Podvrh u Bijelom Polju, krenulo se u realizaciju nove turističke atrakcije – Đalovića pećine, čija je procenjena vrednost oko 18 miliona evra“, piše u dokumentu.

U oblasti zaštite životne sredine sanirane su deponije na Žabljaku 2017. i na Cetinju 2018. godine.

Žabljak je krajem 2015. godine dobio novo reciklažno dvorište sa transfer stanicom, a sredinom ove godine počela je izgradnja takvog objekta i u Mojkovcu.

„Novi sistem za prečišćavanje otpadnih voda i unapređenje kanalizacione i vodovodne infrastrukture u Beranama značajno će uticati na povećanje kvaliteta života i zaštitu prirodnih resursa Berana. Vrednost ovog projekta je 12 miliona evra, uz dominantno finansiranje iz IPA fodnova Evropske unije“, stoji u Izveštaju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EKSKLUZIVNO OTRKIVAMO: Kako je završila Milova finansijska injekcija posrnulim ruskim opozicionarima u Beogradu

Još odavno je poznato da do pre koju godinu neprikosnovenom političkom, a i dalje neprikosnovenom kriminalnom autoritetu Crne Gore...

Još priča na sličnu temu