4.1 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

VULIN: Vučić se upisao u kolektivno sećanje nacije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „položio ispit“ tokom krize izazvane akcijom specijalne kosovske policije i upisao se „još jednom“ u kolektivno sećanje nacije.

Tokom gostovanja na TV Pink, Vulin je kazao da su svi srpski vladari i državnici „najteži ispit“ polagali ili padali na pitanju Kosova, a da je Vučić taj ispit položio.

– Zaboraviće se mnoge dnevne političke odluke, mnoge stvari – da li ste ili niste u pravu, ali pamtiće se kakvi ste bili na Kosovu. To je istorija. To je ulaz u kolektivno pamćenje i to vam srpski narod neće oprostiti ako niste položili ispit – istakao je on.

- Advertisement -

On je naveo da su tokom sastanka Vučića sa predstavnicima Srba i građanima sa Kosova u Raški svi razmišljali emotivno – da treba poslati vojsku i policiju na Kosovo, ali da je državnik Vučić rekao: „Ne“ i poslao poruku da se napadi na Srbe ne smeju ponoviti i da to velike sile i Albanci znaju.

– Srbi su došli očajni, predsednik je saslušao svakog i svako je mogao da kaže šta god je hteo, stao je uz njih i rekao im ono što je ceo svet morao da razume: „Branićemo vas“ – rekao je Vulin.Aleksandar Vulin FOTO: PrintscreenAleksandar Vulin FOTO: Printscreen

Vulin je kazao da je premijer Kosova Aljbin Kurti „kukavica“, i da za razliku od prethodnih pregovarača Pritšine „nema elementarnu odgovornost“ ni za Albance, ni za Srbe.

- Advertisement -

– Ti specijalci su mogli biti pobijeni. A koliko je Srba moglo biti pobijeno, ni to ga ne zanima – istakao je Vulin.

Vulin je pozvao međunarodnu zajednicu da pokaže da „nešto znači“ na Kosovu tako što će „zauzdati“ Prištinu i natera ih mimo njihove volje da se umiri situacija.

– Ako to ne bude uradila, srpska država neće gledati kolone izbeglica i posmatrati kako se ubijaju Srbi – naglasio je on.

Govoreći o Srećku Sofronijeviću (36), koji je juče tokom akcije kosovske policije teško povređen, Vulin je rekao da je u njega pucano da bi ga ubili.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti