3.4 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

VULIN: Vučić je rekao istinu o prisluškivanju, na nama je da istinu potvrdimo!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije prisluškivan i da službe rade na istrazi tog slučaja.

“Vučić to nije rekao zarad političkog marketinga, već zato što je to istina. Predsednik je rekao istinu a na nama je da tu istinu potvrdimo”, rekao je Vulin za TV Prva i dodao da su nadležne službe o tome obavestile predsednika.

Ministar kaže da ne može da govori o detaljima istrage, ali da svakako “predsednik nije prisluškivan iz dobre namere”.

- Advertisement -

Vulin je naveo da definicija mafije podrazumeva da je “organizovana kriminalna grupa uvek u vezi sa nekim iz krugova vlasti, sa nekim ko donosi odluke, ko može da vas uhapsi ili pusti” i “da je to jednostavno tako”, a istrage protiv mafije već su jedan od prioriteta.

“Predsednik Vučić je najavio borbu protiv mafije i ona se vodi”, rekao je Vulin.

On je ocenio da je “policije efikasna ali to ništa ne znači” jer smo “statistički bezbedna zemlja, ali građani se osećaju nebezbedno”.

- Advertisement -

To će se, kaže, menjati rasvetljavanjem zločina.

Kaže da se prošle godine desilo pet mafijaških ubistava i da su sva rasvetljena.

Naveo je da se vodi borba protiv Kavačkog i Škaljarskog klana i da ima još nekoliko ubistava iz ranijeg perioda koja treba rasvetliti.

Govoreći o izjavama Bakira Izetbegovića o tome da Srbije duguje Bosni i Hercegovini, Vulin je poručio da prvo treba da kažu “ko je u Srebrenici pokušao da ubije Vučića” i “gde je u to vreme nestao domaćin”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti