VULIN: Stvaranje srpskog sveta je proces koji se ne može zaustaviti

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovo je govorio o srpskom svetu. On je izjavio danas da je „stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti“ i istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gde žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa „odlučuju zajedno u Beogradu, u prestonici svih Srba“.

„Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gde mi živeli“, rekao je Vulin na 22. zavičajnom zboru u Bukovcu kod Novog Sada, saopšteno je iz ministarstva, a prenela Beta.

- Advertisement -

Ministar je kazao da su se u Bukovcu okupili da bi „govorili svojim jezikom, pevali svoje pesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo“.

„I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog sveta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dodju i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelepu decu i da shvate da su grdno pogrešili, jer Srba ima i srpskog sveta ima“, rekao je on.

On je istakao i da je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da „niko nema prava da nas deli“.

Ovo nije prvi put da Vulin u svojstvu državnog funkcionera govori o srpskom svetu iako je predsednik države Aleksandar Vučić, o kojem Vulin ima samo reči hvale, govorio da politika „srpskog sveta“ nije politika ove zemlje.

Vučić rekao je da je zvanična državna politika ona koja govori da su granice Srbije nepovredive, a da se Beograd ne bavi tuđim granicama.

„Svaki put kažu to su Vučić i Srbija jer moraju u Srbiji da nađu krivca za sve. Zato je važno da ljudi znaju šta je zvanična politika Srbije, to je ona koja govori da su granice Srbije nepovredive, a tuđ granice nas ne zanimaju. Moramo da čuvamo svoje i da na jasan i nedvosmislen način pokažemo šta je naša politika“, rekao je Vučić.

Ipak, Vulin uživa veliko poverenje Vučića a deo javnosti smatra da on izgovara ono što Vučić misli.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu