9.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

VULIN SE SPRDA SA GRAĐANIMA KARABURME: Protestujte, i ja bih protestovao!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je odbrana Veljka Belivuka „politička“ i da je takva jer je „istraga protiv njega ozbiljna“, navodeći da je odgovoran za pet ubistava, otmice i dilovanje drogom.

– On je pokušao da ovim uceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nas nekoliko kako ne bi dobili doživotne robije – rekao je Vulin za Radio televiziju Srbije.

Vulin je rekao da to što je objavio fotografije žrtava zločina za koje se sumnjiči Belivukova grupa ne može da ugrozi istragu i da je bilo potrebno.

- Advertisement -

– Zamislite da nisu objavljene, da ništa od toga ne znamo, već da imamo samo izjavu Belivuka, možda smo mi stvarno kriminalci. Mesecima slušamo da nema svedoka, dokaza – rekao je Vulin.

Ocenio je da je objavljivanje fotografija u medijima bilo potrebno jer, kako je rekao, „borba se vodi i medijima“.

– Da nismo obavili, danas bi Belivuk bio heroj. I sad ga prave herojem sa slikama gde kolje čoveka, šta bi tek bilo da tih fotografija nema – rekao je Vulin.Aleksandar Vulin FOTO: ATA ImagesAleksandar Vulin FOTO: ATA Images

- Advertisement -

Povodom navoda o tome da je pomagao vlasti, koje je objavio portal Krik iz iskaza Belivuka u tužilaštvu, Vulin je rekao da je „Krik pokušao da od Belivuka napravi sveca“.

„Ne možeš da pustiš na slobodu nekog ko je zgazio decu“

Vulin je, gostujući na RTS, istakao i da apsolutno podržava protest građana u beogradskom naselju Karaburma, koji je održan sinoć, zato što je preminuo dečak koga je zgazio vozač koji je pobegao sa lica mesta, a potom je pušten da se brani sa slobode.

On je kazao da kao otac dva dečaka oseća isti bes i ogorčenost kao i građani koji su sinoć protestovali.

– Veliko razočarenje. Kao otac, kao građanin ove zemlje, ja bih bio sa građanima na tom istom protestu. Policijska uprava za grad Beograd je razrešila slučaj veoma brzo, par sati kasnije smo našli tog ubicu koji je počinio ovu strašnu tragediju iako je pokušao da se sakrije, ali naravno, pronašli smo ga.

– Pravosuđe je nezavisno, može da odlučuje kako god hoće, ali apsolutno razumem i apsolutno podržavam protest građana i ja bih protestovao. Ne možeš da pustiš nekog ko je zgazio devetogodišnjeg dečaka i pobegao i još pokušao da se sakrije. Još uvek postoji pravni lek da se i to reši, nadam se da će pravosuđe promeniti svoju odluku i da će ovaj čovek dobiti zasluženu kaznu. Neće ta kazna vratiti život, ali ćemo se bar malo bolje osećati – poručio je ministar policije Aleksandar Vulin izrazivši saučešće porodici preminulog dečaka.

- Advertisement -
SourceRTS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti