VULIN, PRLJAVI HARI: U prošloj godini u Kopnenoj zoni bezbednosti 56 upada organizovanih bandi!

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u Kopnenoj zoni bezbednosti i da od KFOR-a očekuje da konačno izvršava svoj zadatak i preuzme odgovornost za stanje bezbednosti na administrativnoj liniji.

Posle sastanka u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem, Vulin je kazao da je zabrinut zbog „organizovanih šiptarskih bandi“ koje prelaze administrativnu liniju i seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, a da neretko i pucaju na srpske pripadnike snaga bezbednosti.

„Samo tokom prošle godine u Kopnenoj zoni bezbednosti imali smo 56 upada ovih bandi, koje organizovano pljačkaju imovinu naših građana. Poslednji put pre par dana. Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo ljude i njihovu imovinu jer se na svakom delu naše teritorije red i zakon poštuju i čuva se imovinska i lična sigurnost svakog građanina naše zemlje“, naglasio je Vulin.

- Advertisement -

On je istakao da je za stanje bezbednosti na Kosovu, a samim tim i na administrativnoj liniji odgovoran KFOR u čijoj je nadležnosti da je obezbedi i spreči upade ovih šumokradica.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i pripadnici Vojske Srbije, spremni su da sprovedu zakon na teritoriji cele Srbije i zaštite naš narod ma gde on živeo“, dodao je Vulin.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu