13.5 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

VULIN O IZJAVI ZORANE MIHAJLOVIĆ: Njen gnev je rezervisan samo za prijatelje Srbije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin optužio je danas potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović da ne reaguje na izjave kojima se od Srbije traži da prizna Kosovo.

On je ocenio da je „njen gnev“ kako je rekao, rezervisan samo za prijatelje Srbije.

- Advertisement -

Mihajlović je ranije danas ocenila da izjave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o Srbiji „nisu prijateljske“ i da „dodatno otežavaju“ međunarodni položaj zemlje.

Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu ne praštaju posebno neki od ministara, ili kako je danas moderno reći ministarki u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvođenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjavu. Čak ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Rusije nije dovoljan„, naveo je Vulin a preneo MUP.

Ocenio je da „nema izjava“ u kojima ruski ministar „zloupotrebljava Srbiju“, ali da ima „puno izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna takozvano Kosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po meri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa“.

- Advertisement -

Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije„, naveo je Vulin.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti